Поділитись:

Масовий мор риби в ставку у Луцьку: назвали причину (фото)

Понеділок, 18 вересня 2023, 17:50
Масовий мор риби в ставку у Луцьку: назвали причину (фото)

У Луцьку в ставку сталася масова загибель риби: плітки, окуня, краснопірки, щуки. Екоінспекція встановила, що сталося це через низький рівень кисню у воді.

Про це у понеділок, 18 вересня, повідомили на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Нагадаємо, у Луцьку на ставках в мікрорайоні Кічкарівка помітили масовий мор риби. Місцеві мешканці звернулися з цього приводу у різні інстанції.

«Реагуючи на звернення громадян щодо загибелі риби в ставку, що знаходиться на річці Омеляник в місті Луцьку, в районі вулиці Ковельської – вулиці Застав’я, працівниками Державної екологічної інспекції у Волинській області, з залученням спеціалістів Волинського природоохоронного патруля та Луцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, представників відділу екології Луцької міської ради, 18 вересня 2023 року проведено обстеження вказаної водойми», – йдеться у дописі. 

На місці екоінспектори підтвердили загибель риби різних видів: плітка, окунь, краснопірка, щука.

Спеціалісти провели заміри на вміст розчинного у воді кисню. З'ясувалося, що він становить 1,25 мг/дм3, при нормі не менше 4,0 мг/дм3

«Розчинений у воді кисень витрачається на дихання тварин й окислення органічних речовин. При низькій концентрації розчиненого у воді кисню виникає замор риби, яка гине від задухи», – пояснили у Держекоінспекції.

Зазначають, що Держекоінспекція направила лист Луцькій міській раді щодо «прийняття необхідних мір для вилучення з водойми снулої риби з подальшою її утилізацією».

Масовий мор риби в ставку у Луцьку: назвали причину (фото)Масовий мор риби в ставку у Луцьку: назвали причину (фото)Масовий мор риби в ставку у Луцьку: назвали причину (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів