Поділитись:

Чехія надала 45 тонн гуманітарної допомоги для українського енергосектору

Неділя, 17 вересня 2023, 23:38
Чехія надала 45 тонн гуманітарної допомоги для українського енергосектору

За час великої війни з Чехії в Україну вже надійшло 12 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою близько 45 тонн для поточних потребах енергетичних компаній.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, – пише Економічна правда.

Зазначається, що заступник міністра енергетики Ярослав Демченков під час зустрічі з чеською урядовою делегацією подякував за допомогу, надану українському енергосектору, та наголосив на поточних потребах енергетичних компаній.

«З Чехії в Україну вже надійшло 12 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою близько 45 тонн, у складі якої, зокрема, трансформатори струму, трансформатори напруги, легкові автомобілі, а також інше обладнання і устаткування, необхідне для проведення відновлювальних робіт на об’єктах, що зазнали російських атак», – йдеться в повідомленні. 

Крім того, на зустрічі сторони оговорили питанням поглиблення співпраці в галузі відновлюваної та атомної енергетики. Чеська сторона підтвердила зацікавленість у реалізації проектів, пов’язаних з відновленням і розвитком українського енергосектору, зокрема у галузі вітрової і сонячної енергетики. 

Додається, що учасники зустрічі підтвердили взаємний інтерес щодо дослідження коридору газотранспортної мережі України, Словаччини і Чехії для транспортування водню, його використання для промисловості та інших споживачів цих країн і надалі - Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів