Поділитись:

Україна зможе частіше атакувати дронами російські кораблі, – Федоров

Субота, 16 вересня 2023, 17:18
Україна зможе частіше атакувати дронами російські кораблі, – Федоров

В Україні збільшиться кількість дронів, у військові зможуть частіше атакувати російські військові кораблі.

Про це в інтерв’ю Reuters сказав віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, – пише Суспільне. 

«Безпілотників буде більше, атак буде більше, російських кораблів буде менше. Це точно», – сказав він, відповідаючи на запитання про нещодавні вибухи поблизу Криму.

Федоров також зазначив, що у 2023 році виробництво безпілотників в Україні зросло більш ніж у 100 разів порівняно з минулим роком.

«Я думаю, що до кінця цього року, якщо порівнювати з попереднім, це збільшення буде приблизно в 120-140 разів», – сказав міністр.

За його словами, Україна випробовує системи штучного інтелекту (ШІ), які можуть локалізувати цілі за кілька кілометрів і направляти на них безпілотники, навіть якщо зовнішній зв’язок порушений засобами радіоелектронної боротьби.

«Нам потрібен ШІ, наприклад, технологія пошуку цілей, подібна до того, як працює «Ланцет» (російський безпілотник, – ред.), щоб ціль можна було знайти в умовах РЕБ та знищити. Наразі це все на стадії тестування, але деякі дрони, які ми купуємо, використовують ШІ для розпізнавання цілей. У лісі він може виявити ціль і розпізнати, чи це людина, танк чи певна машина. Ці технології активно використовуються», – зазначив Федоров.

Нагадаємо: Ураження російського підводного човна «Ростов-на-Дону» та десантного корабля «Мінськ» в ніч на 13 вересня стало можливим завдяки Силам спецоперацій ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів