Поділитись:

Робили довідки про інвалідність ухилянтам: у Луцьку судять лікарку та її спільників (відео)

Субота, 16 вересня 2023, 10:03
Робили довідки про інвалідність ухилянтам: у Луцьку судять лікарку та її спільників (відео)

Трьох людей судять за підозрою в незаконному переправленні чоловіків за кордон. Серед обвинувачених – двоє чоловіків і жінка. Остання працює у Волинській обласній лікарні. За версією слідства, компанія за гроші підробляла медичні довідки про непридатність до служби.

Про це, як повідомляє ІА Волинські новини, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нещодавно в Луцькому міськрайонному суді досліджували аудіо- та відеодокази у справі.

Група налагодила схему незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків шляхом підроблення документів щодо встановлення медичних діагнозів із кінця березня 2022 року. Правоохоронці мають як мінімум два встановлених факти виявлення таких документів для двох чоловіків, з одного з яких члени організованої групи взяли за цю послугу 13 200 доларів.

У суді адвокати жінки, яка працює лікаркою в обласній лікарні, та двох чоловіків доводять невинуватість своїх підзахисних. Мовляв, це були провокації.

На останньому судовому засіданні заслуховували запис розмови одного з обвинувачених із потенційним клієнтом. Виокремити з розмови щось важливе складно за потоком нецензурної лексики. Проте на аудіо чути згадку про документи про інвалідність.

Прокурор просив долучити ці записи до справи. Але сторона захисту вважає їх неналежним доказом. Врешті суддя вирішив долучити записи до матеріалів кримінального провадження.

Прокурор анонсував: є ще відеодокази, які подаватимуть наступного разу. Це диск із зафіксованими розмовами підозрюваних. Сторона захисту також має відеодокази, які повинні пролити більше світла на ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
23 квітня 2024
11 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
02 квітня 2024
01 квітня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024