Поділитись:

Чому варто оформити поліс КАСКО для власного авто*

П'ятниця, 15 вересня 2023, 11:31
Чому варто оформити поліс КАСКО для власного авто*

Досвідчені водії знають про те, що в нашій країні існують два види автострахування: обов’язкова автоцивілка (ОСЦПВ) та добровільне КАСКО. З їхньою допомогою можна не тільки застрахувати власну відповідальність перед третіми особами, але й повністю захистити своє авто від можливих фінансових ризиків. Але водії не завжди знають, які переваги має повне КАСКО та чому його варто обрати.

Що таке повне КАСКО та в чому його переваги

КАСКО є добровільним видом страхування, який надає захист саме для автомобіля власника страховки. Повне КАСКО на авто захищає його від різних ризиків, наприклад, таких як пошкодження авто в ДТП внаслідок падіння різних предметів, дій третіх осіб, стихійного лиха, пожежі, крадіжки тощо. Тобто в разі настання одного зі згаданих страхових випадків власник автомобіля отримує гроші на його ремонт.

Якщо ж машина буде повністю знищена або викрадена, її хазяїну виплатять компенсацію в розмірі ринкової вартості. Власник авто отримає відшкодування навіть у тому разі, якщо він стане винуватцем ДТП. З цього можна зробити висновок: ціна страховки КАСКО в багато разів менша, ніж сума компенсації, яку гарантовано виплатить компанія. Ще один суттєвий плюс цієї страховки — її дія поширюється не тільки на територію України, а й на інші країни світу, куди виїхав власник на своєму автомобілі. Звісно, крім території держави-агресора.

КАСКО — доволі гнучкий вид страхування. Тобто страхувальник може самостійно обрати страхову програму, яка буде найкраще відповідати саме його потребам та фінансовим можливостям. Наприклад, для того щоб зменшити вартість поліса, можна вибрати варіант із вищою франшизою. Нагадаємо, це сума, яку має сплатити власник страховки в разі настання страхового випадку.

Чому варто придбати КАСКО

Можна назвати як мінімум три причини, чому всім водіям треба придбати поліс КАСКО:

  • стабільність фінансового стану власника поліса. Ніяка несподівана проблема з його автомобілем не виведе людину з фінансової рівноваги, оскільки за ремонт машини або за її викрадення заплатить страхова компанія. Це дає відчуття впевненості та захищеності;
  • спокій під час будь-яких подій на дорозі. Дорога завжди була, є й буде зоною підвищеної небезпеки. Але, маючи на руках поліс КАСКО, не варто хвилюватися — договір допоможе практично в усіх можливих випадках на дорозі. Можна бути впевненим, що усі збитки будуть відшкодовані;
  • отримання додаткових послуг. Усі провідні компанії (наприклад, СК «УНІКА») до полісів добровільного страхування включають додатковий сервіс для підтримки водіїв на дорогах. До таких бонусів можуть входити послуги евакуатора, різноманітна технічна допомога, цілодобова інформаційна підтримка тощо.

Купуючи поліс КАСКО, водій отримує гарантії захисту від майже всіх непередбачуваних подій, які можуть статися з його автомобілем.

Вибір страхової компанії — основа власної фінансової безпеки

Лише після оформлення страхового поліса КАСКО в надійній компанії, власник автомобіля може бути впевнений у тому, що він гарантовано отримає виплати. При виборі страхового партнера важливо враховувати декілька таких аспектів:

  • репутація компанії. Варто обирати таку організацію, яка має відмінний досвід надання надійних страхових послуг. Про це можуть свідчити профільні рейтинги, розміщені в спеціалізованих виданнях;
  • фінансова стабільність. Перевірте показники діяльності компанії, які часто публікуються на її сайті. Організація, яка має стабільну фінансову базу, зможе забезпечити виплату страхового відшкодування в будь-який час у разі потреби;
  • обслуговування клієнтів. Оцініть спосіб, яким компанія взаємодіє з клієнтами. Наявність спеціалізованої служби підтримки, готової відповісти на запитання й вирішувати проблеми, є важливим критерієм вибору.

Один із провідних гравців у сфері страхування в Україні — компанія «УНІКА», вона повністю відповідає всім цим критеріям. Організація працює на ринку страхових послуг нашої держави вже майже 30 років, вона є лідером у сегменті КАСКО в Україні. Однією з найбільших переваг СК «УНІКА» є зручна система обслуговування. Багато страхових договорів пропонується оформити онлайн, а заяву про відшкодування можна подати одразу після події, повідомивши про те, що сталося, за допомогою гарячої лінії.

Крім України, компанія також успішно працює в численних країнах Центральної та Східної Європи. Кожного місяця СК «УНІКА» здійснює виплати на суму приблизно 100 млн грн своїм клієнтам, що свідчить про її стійкість та надійність.

На сьогодні страхова компанія «УНІКА» посідає провідне місце в рейтингу «ТОП-100. Рейтинги найбільших», який враховує не лише фінансову потужність, а і якість обслуговування. Отже, страхування автомобіля в цій організації гарантує стійкість фінансового становища водія.

Надрукувати
мітки:
коментарів