Кабмін пропонує спрямувати ПДФО із виплат військовим на виробництво дронів та озброєння

П'ятниця, 15 вересня 2023, 05:23

Уряд подав законопроект, який пропонує, починаючи із четвертого кварталу цього року, скеровувати ресурс від оподаткування ПДФО виплат українським військовим, який дотепер акумулювався в місцевих бюджетах, на виробництво дронів, озброєння та боєприпасів.

Про це у Telegram повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, – передає Суспільне.

Очільник українського уряду зазначив, що за час повномасштабного вторгнення доходи місцевих бюджетів від військового ПДФО збільшились у вісім разів. За 2023 рік прогнозована сума складе понад 96 млрд грн. Тоді як у 2021 році — близько 12 млрд грн. За словами Шмигаля таке зростання відбувається виключно тому, що держава збільшує видатки на сектор оборони та зарплати військових.

«Українські Сили безпеки й оборони потребують більше ресурсу. Урядовий законопроект дозволить залучити 25,8 млрд грн цього року і 93,7 млрд грн наступного на додаткові закупівлі дронів та на збільшення виробництва власного озброєння», – йдеться у дописі Дениса Шмигаля.

Він зауважив, що водночас понад 200 млрд грн вже накопичених на рахунках місцевих бюджетів і бюджетних установ залишаться у розпорядженні місцевої влади.

«Тим громадам, яким об'єктивно не вистачатиме коштів, держава надаватиме базову та залишить реверсну дотацію. Таким чином ресурс бюджетів на місцях у 2024 році буде на 75 млрд грн більше, ніж був у 2021-му, до повномасштабного вторгнення», – пояснив премєр-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: