Поділитись:

КП «Стадіон Авангард» не приносить прибутку і  «їсть» мільйони з бюджету

Автор: Максим Косюр |
Середа, 13 вересня 2023, 10:17
КП «Стадіон Авангард» не приносить прибутку і  «їсть» мільйони з бюджету

Комунальне підприємство «Стадіон Авангард» з листопада 2022 року по серпень 2023 року заробило майже 1,4 мільйона гривень, проте його витрати за цей період становлять майже 2,6 мільйона гривень.

Про це йдеться у звіті підприємства за відповідний період.

«У зв’язку із закінченням терміну (20.10.2023) контракту між міським головою та керівником комунального підприємства «Стадіон Авангард» Олександром Стадніцьким, останній, відповідно до рішення виконкому, не пізніше як за два місяці до закінчення терміну дії контракту звітується на засіданні виконавчого комітету міської ради про фактичні результати фінансово-господарської діяльності та планові заходи з питань ефективності використання майна і прибутку підприємства, організації (установи, закладу)», – зазначають у пояснювальній записці.

Олександр СтадніцькийОлександр Стадніцький
 

За дев'ять місяців роботи підприємство витратило майже 2 мільйони 600 тисяч гривень. Найбільше пішло на виплату заробітних плат працівникам установи – трохи більше як 1,6 мільйона. На амортизацію основних засобів та малоцінних матеріальних активів витратили 293 тисячі, а на комунальні витрати – 675 тисяч. Проте завдяки фінансуванню з міського бюджету у розмірі 1,7 мільйона гривень комунальному підприємству вдалось звести кінці з кінцями.

Крім того, як зазначають в інформації про роботу підприємства, кредиторська та дебіторська заборгованості на балансі підприємства є незначними та поточними. Станом на 30 червня 2023 року на стадіоні працює 14 осіб, а їх середньомісячна заробітна плата становить 9 750 гривень. За підсумками ж першого півріччя цього року, Авангард сплатив 310 тисяч гривень податків, зборів та обов'язкових платежів.

Депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик розповів, що коли КП «Стадіон Авангард» створювали, то депутатів переконували, що підприємство збитковим не буде, проте фінансові звіти кажуть про протилежне.

«Утворюючи комунальне підприємство «Стадіон Авангард», депутатів запевняли, що це підприємство буде прибутковим навіть попри війну. Що ж ми бачимо з перших фінансових результатів діяльності цього підприємства? Фактично воно заробило вдвічі менше коштів для того, щоб утримувати саме себе. Решту коштів доплатив міський бюджет. Думаю, що нам потрібно почекати ще трохи, щоб зрозуміти, що це було – свідомий обман депутатів чи просто неефективне господарювання у цьому комунальному підприємстві», – каже депутат.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Нагадаємо: Господарський суд Волинської області зобов'язало дочірнє підприємство КП «Луцькводоканал» «Евода Трейд» виплатити департаменту молоді та спорту Луцькради майже 425 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів