На Волині перевірили поліцейських, які контролюють митні пости

Середа, 01 березня 2017, 14:19

Наряди поліцейських, які забезпечують правопорядок на територіях, прилеглих до митних постів "Ягодин" та "Устилуг" Волинської митниці ДФС проінспектували.

Під час рейду провели профілактичні бесіди з поліцейськими та додатково роз'яснили їм відповідальність у випадку порушення вимог антикорупційного законодавства, – повідомляє прес-служба ГУ НП у Волинській області.

Мобільна група головного управління Національної поліції в області та управління внутрішньої безпеки перевірили роботу особового складу Володимир-Волинського відділення, Нововолинського відділу поліції та управління "КОРД", задіяних для забезпечення правопорядку на прилеглій території до митних постів.

"Кожен поліцейський повинен чітко усвідомлювати недопустимість використання, наданих йому службових повноважень, з метою одержання неправомірної вигоди. Реагування керівництва волинської поліції на корупційні правопорушення співробітників буде невідкладне й рішуче. Антикорупційне законодавство передбачає у випадку корупційного правопорушення не тільки цивільно-правову, чи дисциплінарну відповідальність, а й кримінальну", – наголосила заступник начальника ГУНП в області Наталія Пасічник.

Профілактичні антикорупційні рейди в поліції планують проводити систематично.

Правоохоронці просять громадян, яким відомі факти одержання поліцейськими неправомірної вигоди або спонукання громадян до надання неправомірної вигоди повідомляти за номерами телефонів довіри 74 21 20 в ГУНП у Волинській області, або 74 23 65 в управління внутрішньої безпеки у Волинській області.