Поділитись:

У Марокко – потужний землетрус: близько 300 загиблих (відео)

Субота, 09 вересня 2023, 08:05
У Марокко – потужний землетрус: близько 300 загиблих (відео)

Близько 300 людей загинули після потужного землетрусу магнітудою 6,8 балів, що стався в Марокко в п'ятницю ввечері.

Про це пише Українська правда з посиланням на іноземні ЗМІ. 

«За попередніми даними, в результаті землетрусу загинуло 296 осіб в провінціях і муніципалітетах Аль-Хауз, Марракеш, Уарзазат, Азілаль, Чічауа і Тарудант», – йдеться в заяві міністерства внутрішніх справ Марокко.

Ще 153 людини отримали поранення.

Землетрус стався за 44 милі (71 кілометр) на південний захід від туристичного центру Марракеша на глибині 18,5 кілометрів об 23:11 (2211 за Гринвічем), повідомляє Геологічна служба США.

Міністерство внутрішніх справ заявило, що влада «мобілізувала всі необхідні ресурси, щоб втрутитися і допомогти постраждалим районам». За повідомленнями, лікарні Марракеша зіткнулися з «масовим напливом» поранених. Регіональний центр переливання крові в Марракеші закликав жителів здавати кров для поранених.

Землетрус також відчувався у прибережних містах Рабат, Касабланка та Ес-Сувейра.

Система PAGER Геологічної служби США, яка надає попередні оцінки наслідків землетрусів, оголосила помаранчевий рівень небезпеки економічних втрат, що означає ймовірність значних збитків. За даними американського урядового агентства, минулі події з таким рівнем тривоги вимагали реагування на регіональному або національному рівні. Геологічна служба США зазначила, що «населення цього регіону проживає в будівлях, які є дуже вразливими до підземних поштовхів».

За даними глобального інтернет-моніторингу NetBlocks, інтернет-зв'язок у Марракеші був порушений через перебої з подачею електроенергії.

Марокканські ЗМІ повідомили, що це був найпотужніший землетрус, що стався в країні на сьогоднішній день.

Землетрус також відчувався в сусідньому Алжирі, де, за повідомленням алжирської цивільної оборони, він не спричинив жодних руйнувань чи жертв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів