Поділитись:

Колишній луцький «беркутівець», який перейшов на бік ворога, отримав чергову підозру від СБУ

П'ятниця, 08 вересня 2023, 12:08
Колишній луцький «беркутівець», який перейшов на бік ворога, отримав чергову підозру від СБУ

Підозру у порушенні законів та звичаїв війни отримав від співробітників херсонського підрозділу СБУ російський військовий – колишній волинський міліціонер.

Про це йдеться у дописі на фейсбук-сторінці Управління СБ України в Херсонській області.

За матеріалами СБУ повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни Пилипу Квартнику – офіцеру  підрозділу ОМОН «Беркут» ГУ Росгвардії по Республіці Крим та м. Севастополя.

Встановлено, що у березні 2022 року Пилип Квартник у складі підрозділу ОМОН перебував на території тимчасово окупованого міста Гола Пристань Скадовського району Херсонщини.

Діючи за попередньою змовою з військовослужбовцями ЗС РФ та представниками окупаційної влади, російський офіцер віддав наказ незаконно затримати та ув’язнити місцевого мешканця.

Так, у березні 2022 року окупанти схопили українця в одній з місцевих адміністративних будівель м. Гола Пристань та вивезли в невідомому напрямку

Слідчі СБУ кваліфікували дії російського військового за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. Пилип Квартник підозрюється у відданні наказу про вчинення інших порушень законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, за попередньою змовою групою осіб.

Служба безпеки України здійснює системні  заходи, спрямовані на встановлення інших військових ЗС РФ, причетних до скоєння злочинів проти мирного населення.

Викриття зловмисника проводили співробітники СБУ в Херсонській та Волинській областях за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Зауважимо, за інформацією Бюро судової інформації, Пилип Квартник – колишній міліціонер з волинського «Беркуту», який з власних переконань перейшов на службу до російських окупантів в Крим.

До окупації Криму Квартник перебував на посаді старшого інспектора з документування спеціальної роти міліції УМВС України у Волинській області (до 13 березня 2014 року – старший інспектор з документування роти міліції особливого призначення «Беркут»).

За матеріалами досудового розслідування, Квартник, приблизно у період з 31.03.2014 по 30.04.2014 (більш точна дата досудовим розслідуванням не встановлена), перейшов на службу до спеціального підрозділу внутрішніх військ «Управління Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації в м. Севастополі» – загону міліції особливого призначення «Беркут».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів