Поділитись:

Скандал у Крупівському НРЦ: ексдиректора відсторонили і від роботи учителем

Автор: Ольга Зейлик |
П'ятниця, 08 вересня 2023, 13:55
Скандал у Крупівському НРЦ: ексдиректора відсторонили і від роботи учителем

Волинську область сколихнув протест освітян, які через незгоду з призначенням нового керівника закладу вийшли до стін облради. А яка ж ситуація у Крупівському навчально-реабілітаційному центрі нині?

Нагадаємо: декілька десятків працівників Крупівського навчально-реабілітаційного центру біля Луцька в день знань о 9:30 зібралися під обласною радою. Вони були незгідні з рішенням комісії про призначення нової директорки закладу. 

Конкурс на посаду директора відбувався 30 серпня. Кандидатів було двоє: Олег Дацюк, який пропрацював у цьому навчальному закладі 24 роки, з них - 18 був директором. Та Юлія Гринчук — колишня директора Луцької школи №24, очільниця філії центру зайнятості, екс-голова Горохівської райдержадміністрації. Спершу, підсумовуючи результати трьох завдань конкурсантів, – комісія озвучила рівні бали.

Відповідно до положення, при рівній кількості балів, вирішальним став голос голови конкурсної комісії, першого заступника голови обласної ради Юрія Поліщука. Він був за Юлію Гринчук.

4 вересня запланували представлення нової директорки, однак до залу, де мало воно було відбутись, ніхто не прийшов. Як повідомляло Суспільне, педагоги були на робочих місцях, а батьки вихованців розповіли, що підтримують попереднього керівника Олега Дацюка.

Які зараз справи у закладі

Яка ситуація у Крупівському навчально-реабілітаційному центрі нині, дізнавалися журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент».

У коментарі новопризначена директорка Юлія Гринчук зазначила, що знаходиться на робочому місці і виконує свої обов'язки.

Скандал у Крупівському НРЦ: ексдиректора відсторонили і від роботи учителем 

«Я у своєму кабінеті підписую документи, заяви, накази. В принципі колетив приходить і медичний персонал теж. Погоджуємо, говоримо. На мій професійний погляд, іде зараз чітке налагодження роботи і співпаці.

 

Немає гострих питань, немає такого, що би не вирішувалося. Є питання, які потребують більшої уваги, є питання, які абсолютно легко проходять, бо кожен на своєму місці.

 

Я знаю, що я роблю, персонал і педагоги знають, що вони роблять. Думаю, що спільна мова знайдена на сьогодні уже на відсотків 80», – зазначила Юлія Гринчук.

Колишній очільник центру Олег Дацюк так не вважає. Телефоном він розповів нам, що його усунули і від роботи вчителем, тож тепер у закладі викладати трудове навчання просто нікому. Він вважає таке рішення неправильним, адже з посади учителя його ніхто не звільняв.

«Я звільненй з посади т.в.о. директора, а з посади вчителя мене ніхто юридично не звільняв. Нова очільниця мені пояснила, що якщо я звільнений з посади т.в.о. директора – це означає, що трудові відносини між нами розірвані.

 

Я їй доказую, що згідно з наказами на призначення багаторічної давності, записами в трудовій книжці, наказами у нашому закладі в книзі наказів, я був призначений вчителем, потім був призначений т.в.о. директора. З посади вчителя мене ніхто не звільняв і не переводив на якусь іншу посаду», – зазначив колишній очільник закладу Олег Дацюк.

Діти залишились без трудового навчання?

Олег Дацюк каже, що з початку цього навчального року йому в закладі вчительських годин не надано.

Скандал у Крупівському НРЦ: ексдиректора відсторонили і від роботи учителем 

«Там, де я викладав предмети, один із них – трудове навчання. Був один тільки фаховий спеціаліст з трудового – і це був я. То на сьогоднішній день стоїть вільна вакансія, мені години ці не надані, я відсторонений від роботи. І виходить так, що у дітей наразі трудове навчання не викладається. Вони прото сидять десь там. Тобто хаос в тому плані конкретний.

 

Трудове навчання в закладі нема кому читати, крапка. І ці години мені не надають, трактуючи тим, що я звільнений вцілому. Отут в мене будуть юридичні питання, по яких я буду далі рухатись», – зазначив ексдиректор Олег Дацюк.

А щодо оскарження в суді результатів конкурсу на посаду очільника центру, то тут Олег Дацюк відповів наступне:

«Наразі якоїсь вичерпної відповіді я вам дати не можу. Щодо позивних процесів, то я ще в роздумах. Остаточного рішення не прийнято».

Що каже колектив

Заступниця директора з навчальної роботи Крупівського НРЦ Лілія Суходольська розповіла там, що наразі навчальний процес іде, а колектив працює.

Скандал у Крупівському НРЦ: ексдиректора відсторонили і від роботи учителем 

«Працюємо. Школа це не просто так, тут за нами стоять діти, нам треба просто працювати. Назад ходу немає, тому що дуже велика відповідальність, з дітьми потрібно працювати, години треба роздавати, на уроки ходити треба, бахгалтерія має працювати.

 

Машина заведена, зупину немає. Треба працювати, як би там, що б там... Це величезна відповідальність і ми мусимо її виконувати, тому що ми працюємо з дітьми. Ніяких особистих... це просто робота й все», – поділилася Лілія Суходольська.

Щодо того, як у дітей наразі відбуваються уроки з трудового навчання, пані Лілія відповіла:

«Зараз цей предмет буде по заміні, а в подальшому призначать людину. Якби на даний момент була людина, яка би ці години читала, то звичайно, директор дала би ці години. А зараз просто вільну вакансію виставили та й все», – зазначила завуч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
30 квітня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00