Поділитись:

Ринок землі: купляти зможуть тільки українці

Середа, 01 березня 2017, 19:52

Обіг земель має бути інструментом виключно для громадян України без права користування ним юридичними особами та іноземцями.

Про це сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, – повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Наразі ми маємо дві чіткі тези: можливість купувати пайову землю має бути тільки для українських громадян і тільки для фізичних осіб. Обсяг володіння повинен бути обмежений, а ціна – не нижче за нормативно-правову оцінку", – зазначив Тарас Кутовий.

З слів міністра, суттєва частина проблем, які сьогодні існують у земельній реформі, полягає у тому, що обіг земель не врегульований.

"Фермер володіє та користується землею, але, на жаль, не може нею розпоряджатися. Якщо фермер сьогодні власник, він повинен бути власником і у дійсності. Тому що це актив, над яким він сьогодні працює і хоче залишити у спадок своїм нащадкам", – наголосив очільник аграрного міністерства.

Тарас Кутовий зауважив, що рішення, які стосуються земельної реформи, будуть прийматися у стінах Верховної Ради. Уряд ще не подавав до Парламенту законопроект про обіг земель. Зараз йде активне обговорення та врахування думок аграрної спільноти. Тому Міністр запросив представників фермерських асоціацій активно долучатися до діалогу, до конструктивної співпраці з Мінагрополітики задля напрацювання змін, необхідних для розвитку фермерського руху.

"Думаю, що при міністерстві ми організуємо відкритий офіс для роботи з представниками фермерів. Плануємо на найближчий час наступну зустріч з фермерським активом. Маємо бути відкритими і працювати спільно", – зазначив Міністр.

Також Міністр висловив впевненість у необхідності збільшення державної підтримки для фермерів.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
14 березня 2024
27 лютого 2024
19 січня 2024
22:06
18 січня 2024
15 січня 2024
14 грудня 2023
21 листопада 2023
20:30
26 жовтня 2023