Поділитись:

Коломойському повідомили про ще одну підозру, – у заволодінні 9,2 млрд грн

Четвер, 07 вересня 2023, 16:38
Коломойському повідомили про ще одну підозру,  – у заволодінні 9,2 млрд грн

Бізнесмену Ігорю Коломойському повідомили про підозру в справі щодо «Приватбанку». –

Його підозрюють в заволодінні 9,2 мільярда доларів банку, – пише 24 канал.

Про підозру олігарху повідомили НАБУ та САП 7 вересня. До речі, це не перше підозра Коломойського – 2 вересня йому вручили підозру одразу за кількома статтями. Зокрема, статті стосуються легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом.

«Детективи НАБУ за погодження керівника САП повідомили колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПАТ КБ «Приватбанк» та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 мільярда гривень,– заявили у Національному антикорупційному бюро.

Там пояснили, що, за даними слідства:

  • у січні – березні 2015 року Коломойський, бувши тоді главою Дніпропетровської обласної держадміністрації, розробив план заволодіння коштами “Приватбанк”, щоб фінансувати підконтрольну йому офшорну компанію та збільшити власну частки у статутному капіталі банку.
  • для цього банк штучно зобов’язали виплатити вищезгаданій компанії понад 9,2 мільярда гривень нібито для зворотного викупу власних облігацій за завищеною вартістю;
  • далі частину суми – понад 446 мільйона гривень –перерахували на рахунки трьох пов’язаних юридичних осіб під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів, а згодом – на рахунки ще двох. Це зробили, щоб лігалізувати гроші.

«Врешті-решт кошти надійшли на особовий рахунок кінцевого бенефіціара ПАТ КБ «ПриватБанк». Ними він розпорядився на власний розсуд – вніс до статутного капіталу «ПриватБанку» на виконання вимог Національного банку України»,– заявило слідство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів