Поділитись:

На «Оскарі» на право представляти Україну претендують п'ять стрічок

П'ятниця, 08 вересня 2023, 04:18
На «Оскарі» на право представляти Україну претендують п'ять стрічок

Український Оскарівський комітет оголосив про завершення прийому заявок на участь вітчизняних фільмів у відборі на 96-й премії Американської кіноакадемії «Оскар». На право представляти Україну  у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» претендують п'ять стрічок.

Про це повідомила пресслужба Української кіноакадемії, – зазначає УП. Життя. 

Український Оскарівський комітет отримав заявки від авторів таких фільмів: 

  • «20 днів у Маріуполі», режисер Мстислав Чернов. Це документальний фільм-свідчення, створений на основі відзнятого воєнним кореспондентом в обложеному росіянами Маріуполі.
  • «Залізні метелики», режисер Роман Любий. Документальний фільм про розслідування збиття російськими військовими літака малайзійських авіаліній MH17 борту на початку російсько-української війни.
  • «Памфір», режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук. Кримінальна драма про колишнього контрабандиста, події якої розвиваються напередодні яскравого святкування Маланки.
  • «Терикони», режисер Тарас Томенко. Це історія про дітей, які бачать війну не по телевізору, постраждали від обстрілів, втратили батьків та близьких, і про дитинство, що продовжується, незважаючи на війну.
  • «ШТТЛ», режисер Адрієн Уолтер. Драма про кохання юних мешканців штетлу (містечко на ідіш) на Львівщині у червні 1941-го, за добу до наступу нацистів.

Далі комітет розгляне усі заявки та відбере фільм, який зрештою представлятиме Україну на 96-й премії «Оскар».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів