Поділитись:

На ремонт обласного архіву треба більш ніж мільйон гривень

Середа, 01 березня 2017, 10:11

Майнова комісія Волинської обласної ради розглянула клопотання директора Державного архіву Волинської області Сергія Карасюка про виділення коштів на капітальний ремонт будівлі та укріплення берега річки Сапалаївки.

Директор зауважив, що попервах місце для будівлі архіву було вибране невдало – на косогорі річки. Це й спричинило нинішні проблеми, – повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

Згідно з технічним висновком про стан будівлі, який був наданий Волинською філією "НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ" в грудні 2015 року, частина несучих і огороджувальних стін будівлі є непридатною для експлуатації.

На підставі цього документа для безпечної, надійної та тривалої експлуатації будівлі архіву потрібно підсилити будівельні конструкції. Також, зі слів Карасюка, є потреба укріпити схил річки Сапалаївка.

Вартість усіх робіт, згідно з проектно-кошторисною документацією, сягає 1 млн 240 тис. грн. Директор наголошує, що в Державному архіві Волинської області є 16 архівосховищ, де зберігається майже 5 тис. фондів. Це 1 196 328 справ з 16 століття до 2015 року.

Депутат Олег Кух запропонував колегам рекомендувати бюджетній комісії обласної ради розглянути питання на своєму засіданні і вирішити проблеми з фінансуванням капітального ремонту будівлі, оскільки приміщення архіву належить до обласної комунальної власності. Пропозицію підтримали всі присутні на засіданні члени комісії.

Разом з тим за пропозицією Святослава Кравчука рекомендовано Луцькій міській раді вирішити питання щодо укріплення берега Сапалаївки за рахунок коштів з програм екологічного напрямку.

Надрукувати
мітки:
коментарів