Поділитись:

З водоматів у Тернополі продавали звичайну воду з-під крана (фото)

Середа, 06 вересня 2023, 11:40
З водоматів у Тернополі продавали звичайну воду з-під крана (фото)

У Тернополі у платних водоматах продавали звичайну воду з централізованої мережі водопостачання. Підприємці не ставили спеціальних фільтрів, які б очищали рідину. Покупці ж переплачували за один літр води в сто разів.

Про це пише ZAXID.NET.

Порушення прав споживачів виявили працівники комунального підприємства «Тернопільводоканалу».

Під час контрольних перевірок мережі водопостачання комунальники помітили, що частина водоматів, де вода продається по літрах, під'єднана безпосередньо до централізованої мережі водопостачання. Адже, зазвичай, у Тернополі такі автомати обладнані додатковими резервуарами для рідини.

З водоматів у Тернополі продавали звичайну воду з-під крана (фото) 

З водоматів у Тернополі продавали звичайну воду з-під крана (фото) 

«Фахівці КП «Тернопільводоканал» виявили, що частину водоматів у місті встановили без відповідних ємностей для води та під'єднали просто до централізованої водопровідної мережі. Щоправда, новітні комбінатори вирішили обійтися навіть без звичних у таких справах чудотворних фільтрів», – повідомили в КП «Тернопільводоканал».

У комунальному підприємстві зазначили, що кримінального порушення у таких діях підприємців немає. Адже бізнесмени встановили лічильники не лише на електрику, але й на воду. За облік води представники фірм платили справно і вчасно. У «Тернопільводоканалі» також додали, що жителям міста не варто хвилюватися за якість води, бо комунальники систематично перевіряють централізовані мережі, проводять знезараження і знезалізнення.

До слова, літр води від КП «Тернопільводоканалу» коштує майже 2 копійки (17,58 грн за кубометр, тобто 1000 літрів). Вартість того ж літра з таких водоматів коливається від 1,50 і до 2 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
20 квітня 2024
12 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024