Поділитись:

ТОП-3 завдань нового міністра оборони (відео)

Вівторок, 05 вересня 2023, 21:40
ТОП-3 завдань нового міністра оборони (відео)

Депутати Верховної Ради у вівторок, 5 вересня, під час голосування підтримали відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» колишній співробітник СБУ, експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак розповів, чи вплине це на перебіг війни і які завдання стоятимуть перед новим міністром.

Іван Ступак розповів, що на ситуацію на фронті відставка міністра оборони не вплине, адже цими питаннями займається Генеральний штаб та Валерій Залужний. Робота ж міністра полягає у введені закупівель, захисті бюджету та міжнародній дипломатії. Проте є чимало особистих заслуг Олексія Резнікова щодо вибивання озброєння для України: гаубиці M777, HIMARS, системи ППО, зокрема Patriot тощо.

У нового ж міністра будуть стояти 3 нагальних питання. По-перше, це переконати Німеччину, зокрема Олафа Шольца у передачу Україні ракет Taurus. Адже німецькі політики самі заявляють, що всі підтримують передачу Україні ракет Taurus, але лише пан Шольц проти цього. По-друге, переконати США передати Україні ракети ATACMS, мова про які йде ще з 2022 року. І останній важливий пункт це пришвидшення навчання українських пілотів на західних винищувачах і безпосередньо передача України відповідних винищувачів.

«Крім того ритмічність поставок боєприпасів. Щоб боєприпаси, запасні частини, ремонтні бази все це працювало, як конвеєр. Не зупинялось ні на секунду, ні на хвилину», – каже він.

Детальніше у відео:

Нагадаємо: Олексій Резніков заявив, що один день війни коштує Україні 100 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів