Поділитись:

PariMatch подала до суду на Зеленського: вимагає скасувати санкції

Вівторок, 05 вересня 2023, 10:17
PariMatch подала до суду на Зеленського: вимагає скасувати санкції

Букмекерська група Parimatch подала до суду на президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати санкції, запроваджені проти компанії у березні 2023 року.

Про це йдеться в ухвалі Верховного суду від 10 серпня, інформує «Економічна правда».

В ухвалі йдеться, що кіпрська компанія «Віплей Медіа Холдінг Лімітед» (Weplay Media Holding Limited), на яку зареєстрований торговий знак PariMatch, звернулась до Верховного Суду як суду першої інстанції з адміністративним позовом до президента Зеленського з вимогою визнати протиправним і нечинним указ від 10 березня 2023 року про застосування санкцій.

«Позовні вимоги обґрунтовані тим, що діяльність позивача (Weplay Media Holding Limited), який входить до української групи компаній Parimatch, пов'язана виключно з володінням об`єктами права інтелектуальної власності (торговельні марки, програмне забезпечення) та часткою у статутному капіталі ТОВ "Покерматч.юа".

За текстом позовної заяви, позивач не співпрацює з державою-агресором чи Республікою Білорусь, їхніми громадянами та/або резидентами; бенефіціарними власниками Weplay Media Holding Limited є громадяни України, а серед акціонерів названої компанії немає резидентів держави-агресора, тож його діяльність, переконує позивач, не створює загроз національній безпеці України», – йдеться в ухвалі.

У позові компанія також зазначила, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Parimatch «припинила будь-яку співпрацю з резидентами РФ» і «вживає всіх можливих заходів для припинення використання об'єктів інтелектуальної власності на території РФ».

Суд відкрив провадження в адміністративній справі, а також ухвалив залучити до участі у справі на стороні відповідача РНБО і СБУ.

Суд призначив розгляд позову PariMatch на 5 вересня.

Нагадаємо, у березні президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, серед яких і українські.

Серед 287 юридичних осіб, які потрапили під санкції РНБО, є три букмекерські компанії, що зареєстровані в Україні. 

Серед зареєстрованих в Україні букмекерських компаній під санкції потрапили «Твоя беттінгова компанія» (1XBET), «Паріматч» (PARIMATCH),  «Плей Фан Інвестмент» (ФАН СПОРТ). Останній анулювали ліцензію в грудні 2022 року.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів