Поділитись:

На Волині внаслідок п'яної ДТП загинув пасажир моторолера – водія судитимуть

Понеділок, 04 вересня 2023, 17:42
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Ковельському районі п'яний керманич несправного моторолера не впорався з керуванням й впав, внаслідок чого його пасажир отримав травми, від яких згодом помер у лікарні.

Про це у понеділок, 4 вересня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Слідство встановило, що ввечері 5 липня тричі до цього судимий 40-річний уродженець Донеччини, пребуваючи в стані алкогольного спяніння за кермом технічно несправного моторолера Delta без номерного знаку, на автодорозі неподалік від села Поповичі Ковельського району не впорався з керуванням. Моторолер упав, а його 40-річний пасажир, який, як і водій, був без мотошолома, отримав травми.

16 липня потерпілий помер у лікарні.

Прокурори Ковельської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про порушення нетверезим уродженцем Донецької області правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Невдовзі водій постане перед судом.

Досудове розслідування проводить Ковельське райуправління ГУНП в області.

Довідково:
санкцією ч. 3 ст. 286-1 КК України за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів