Поділитись:

Понад півмільйона гривень отримає програма місцевого розвитику на Волині

Середа, 27 січня 2016, 16:06
Понад  півмільйона гривень отримає програма місцевого розвитику на Волині

З обласного бюджету планують виділити 673 тисячі гривень на співфінансування проекту " Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

Проект спрямований на стимулювання сталого соціального, економічного та екологічного розвитку сільських територіальних громад області.Про це стало відомо 27 січня під час засідання бюджетної комісії Волинської обласної ради.

Координатори проекту Оксана Гузь та Ірина Бойко розповіли, що проект на 75% фінансується за рахунок грантових коштів Євросоюзу, 20% залучається з обласного та місцевих бюджетів, 5% оплачують жителі.

Програма передбачає виконання таких завдань:

- підтримка ініціатив організацій громад у рамках Проекту;

- проведення процедури спільного планування;

- здійснення практичної реалізації мікропроектів громад;

- посилення самоорганізації усіх громад-учасниць Проекту;

- поліпшення базової місцевої інфраструктури у сфері енергозбереження, охорони здоров'я, водопостачання, охорони навколишнього середовища, підтримки малого бізнесу (розвитку сільськогосподарських/ обслуговуючих кооперативів);

- запровадження системи ефективного управління, моніторингу, експлуатації та технічного обслуговування всіх об'єктів місцевої інфраструктури, уведених у дію в рамках Проекту;

- посилення спроможності громад-учасниць та відповідних органів місцевої влади у сфері розроблення, управління та впровадження планів місцевого розвитку на основі партнерства між громадою та владою.

Контроль за ходом реалізації Програми здійснюватимуть перший заступник голови обласної ради та заступник голови обласної державної адміністрації.

Надрукувати
мітки:
коментарів