Поділитись:

Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото)

Субота, 02 вересня 2023, 15:23
Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото)

У Луцьку понад 400 волинян взяли участь у забігу, аби вшанувати пам’ять Героїв України.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської ОВА.

«Сьогодні, 2 вересня 2023 року, у Луцьку вже вшосте відбувся Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Під час реєстрації кожен із учасників міг самостійно обрати та вказати, за кого з Героїв долатиме дистанцію», – йдеться у повідомленні. 

Насамперед пам’ять загиблих за Україну Героїв вшанували загальнонаціональною хвилиною мовчання. Священники Свято-Троїцького Собору Української Православної Церкви відслужили панахиду за померлими. Потому – поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України».

Стартували учасники забігу близько 9:20 год з Театральної площі.

Маршрут пролягав через: Театральний майдан – проспект Волі – перехрестя на вулиці Шопена та назад до початкової точки. Дистанція становила 1200 метрів.

Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» – це благодійний захід. Тому всі охочі могли пожертвувати гроші на потреби ЗСУ.

Захід тривав майже годину, а усіх учасників після забігу нагородили медалями та грамотами.

Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото)Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото)Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото)Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото)Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото)Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото)Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото)Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото)Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото)Понад 400 людей долучилися до патріотичного забігу в Луцьку (фото) 

Довідково:
Забіг у 2018 році започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка. Захід присвячений Дню пам'яті захисників України, що загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначають щороку 29 серпня. Ідею таких забігів запозичили в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів