Поділитись:

Політика Маска щодо Twitter сприяла зростанню роспропаганди

Субота, 02 вересня 2023, 14:08
Політика Маска щодо Twitter сприяла зростанню роспропаганди

Twitter Ілона Маска відіграв важливу роль у тому, що російська пропаганда про Україну сягнула більшої кількості людей, ніж до початку війни.

Про це йдеться у дослідженні, проведеному Європейською комісією, – пише Європейська правда, посилаючись на Washington Post.

Дослідження показало, що, попри добровільні зобов'язання найбільших соціальних мереж, зокрема Meta, протидіяти російській пропаганді, російська дезінформація проти України процвітає.

Дозвіл на безмежне поширення дезінформації та мови ворожнечі порушував би Закон про цифрові послуги, закон ЄС про соціальні мережі, якби він набув чинності минулого року, йдеться у висновку дослідження, яке тривало рік.

«Протягом 2022 року аудиторія та охоплення акаунтів у соціальних мережах, орієнтованих на Кремль, суттєво зросли по всій Європі, – йдеться у дослідженні. – Попередній аналіз свідчить про те, що охоплення і вплив підтримуваних Кремлем акаунтів ще більше зросли в першій половині 2023 року, зокрема, через руйнування стандартів безпеки Twitter».

ЄС застосував набагато агресивніший регуляторний підхід до підтримуваної урядом дезінформації, ніж Сполучені Штати.

Закон про цифрові послуги, який набув чинності для найбільших соціальних мереж 25 серпня, вимагає від них оцінювати ризик поширення неправдивої інформації, не допускати просування найгіршого за допомогою алгоритмів і піддавати свою діяльність аудиту.

Дослідження було проведено некомерційною аналітичною групою Reset, яка виступає за посилення нагляду за цифровими платформами.

Не маючи повного доступу до даних, якими володіють компанії, – даних, які повинні бути більш доступними згідно з новим законом, – Reset покладалася на публічну інформацію, таку як кількість взаємодій з проблемним контентом від людей, які не стежили за акаунтом, що його розмістив.

Дослідження показало, що X Маска не був єдиним, хто не зміг зупинити поширення російської пропаганди. Instagram, Telegram і Facebook також зазнали критики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів