Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 1 вересня

П'ятниця, 01 вересня 2023, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 1 вересня.

Про те, що на Волині звільнили очільників обласної психлікарні та центру терапії залежності

 

Медична комісія Волинської обласної ради розглянула кадрові питання, зокрема звільнення керівників КП «Волинський медичний центр терапії залежностей» та КП «Волинська обласна психіатрична лікарня».

Про те, як у Луцькому ліцеї №9 відзначили 1 вересня

 

Зранку 1 вересня на подвір'ї ліцею №9 уже було досить людно.

Сьогодні тут свято першого дзвоника провели тільки для перших, п'ятих та одинадцятих класів. Решта дітей почимчикувала на уроки. Випускники з трепетом увійшли у свій останній навчальний рік, п'яті класи теж зробили вагомий крок назустріч до самостійного життя – перейшли у середню школу.

А найголовнішими винуватцями свята були першокласники, яких радо приймали у велику шкільну родину.

 

Про те, що лучанку «вигнали» з магазину через мову

 

Лучанка Ольга натрапила в інстаграмі на колаборантку. Дівчина поцікавилася, чи інстаграм-магазин з України, адже його профіль був російською мовою, а вказане місто –Дніпропетровськ. На що отримала шквал образ і проросійських заяв.

Відео з перепискою вона опублікувала в своєму інстаграмі.

Власниця магазину відповіла, що Дніпропетровськ – це «рускій город» і «вигнала» двічину зі сторінки, бо начебто її шикарний магазин – для «рускагаварящіх». На ці репліки лучанка відповіла сміхом і порадила жінці лікуватися. Однак ту вже було не спинити: вона почала читати лекцію про те, що Захід України – це зовсім інше, а Харків, Одеса і Дніпропетровськ – це нібито російські міста: 

«Ізиді. Ізиді, Волинь – ета нє наше. Ета разниє люді. Ушла вон». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: