Поділитись:

Волинянин виборов «срібло» на чемпіонаті світу з пара пауерліфтингу (фото)

Четвер, 31 серпня 2023, 20:02
Волинянин виборов «срібло» на чемпіонаті світу з пара пауерліфтингу (фото)

Ковельчанин Юрій Бабинець виборов «срібло» на чемпіонаті світу з пара пауерліфтингу та путівку на Паралімпійські ігри. 

Про це 31 серпня повідомили у Ковельській міській раді. 

З 22 по 30 серпня в м. Дубаї (ОАЕ) відбувся чемпіонат світу з пара  пауерліфтингу (жим штанги лежачи) серед атлетів з порушеннями опорно-рухового апарату.

На ньому змагались 499 учасників з 81 країни світу. Національну збірну України представляли 14 спортсменів та спортсменок,

У ваговій категорії до 88 кг ковельчанин Юрій Бабинець, потужно і безпомилково виконавши свої жими на вазі – 205 кг та 211 кг, запросив штангу з рекордною європейською вагою – 221 кг.

Хлопцеві вона підкорилась, але судді підгледіли технічні помилки і підняту спробу не зараховували. Рекорд Європи доки встояв, а результат 211 кг приніс Юрію четверте місце чемпіонату і путівку на Паралімпійські ігри – 2024 в Парижі.

У завершальний день спортивного форуму бронзову, срібну та золоту медалі доклали до своєї скарбнички атлети і атлетки України в командних змаганнях.

«Наші жінки стали «бронзовими» у програмі змагань «Women Team Event», а у чоловічому чемпіонаті «Men’s Team Event» Юрій Бабинець разом з Костянтином Панасюком та Антоном Крюковим прикрасили свої груди світовим сріблом, посівши друге місце серед 14 команд», – кажуть у громаді. 

У програмі змішаного командного чемпіонату «Mixed tеam event» не було рівних нашій «золотій» команді (Костянтин Панасюк, Антон Крюков і Наталія Олійник). Остання золота медаль чемпіонату світу 2023 року їде в Україну.

«У підсумку наша національна збірна виборола 18 нагород і посіла командне четверте місце», – зазначили у міськраді. 

Волинянин виборов «срібло» на чемпіонаті світу з пара пауерліфтингу (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів