Поділитись:

У Луцьку в промзоні на місці гаражів виросли незаконні таунхауси (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 30 серпня 2023, 10:42
У Луцьку в промзоні на місці гаражів виросли незаконні таунхауси (фото)

У Луцьку на вулиці Карбишева, 10, на місці гаражів, які там мали побудувати відповідно до документів, звели таунхауси.

Про це повідомили під час сесії міської ради у середу, 30 серпня.

Приватне підприємство «Ефект» звернулось у міськраду з проханням змінити цільове призначення земельної ділянки площею 0,4660 га. Первинне призначення ділянки – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури. Проте його просять змінити на вид цільового призначення земельної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

План земельної ділянкиПлан земельної ділянки

Депутатка від фракції Громадянський Рух «СВІДОМІ» Алла Надточій зауважила, що це рішення стосується справи «чорних реєстраторів». Також вона звернула увагу і на саме розташування житлових будинків.

«Я нагадую, що це питання стосується забудови, де через незаконні дії «чорного реєстратора» гаражі перетворилися у таунхаузи, а нам знову пропонують узаконити це будівництво. Більше того ця земельна ділянка оточена промисловими об’єктами, а поряд також є військовий об’єкт. Мабуть забудовник не усвідомлює, яку небезпеку несе таке сусідство для мешканців у сьогоднішній воєнний час. Ми не повинні цьому сприяти і перебирати його безвідповідальність на себе», – каже депутатка.

Алла НадточійАлла Надточій

Депутати зауважили, що бізнес має розвиватися. Проте пані Алла відповіла, що весь бізнес має вести свої справи згідно з законом, а не спочатку будувати, а потім оформлювати документи на ті споруди.

Депутати все ж не підтримали таке рішення, жоден посадовець не проголосував «за».

Нагадаємо: мешканці села Лище, що біля Луцька, забили на сполох через те, що там планують збудувати птахофабрику. І кількість голів тут планують вирощувати понад 20 тисяч. Через таку кількість птиці жити тут практично буде неможливо, адже поруч знаходяться житлові будинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024