Поділитись:

Які продукти можуть здорожчати з початком посту

Понеділок, 27 лютого 2017, 18:50
Які продукти можуть здорожчати  з початком посту

З початком Великого посту в православних християн очікується підвищення цін на низку продуктів, зокрема печериць, як і незначне зростання в ціні огірків, помідорів та зеленої цибулі, а також риби.

Про повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, – пишуть Українські національні новини.

"На піст печериці дорожчають, при чому значно – десь на 50 % до своєї звичайної ціни. Напередодні Нового року у нас печериці взагалі зросли в ціні щодо звичайної ціни. Тому зараз лише 50 % можна вважати, що це непоганий результат. Але це буде кілька днів, тиждень максимум, і вони скочуються до більш низької ціни", сказав експерт.

З його слів, традиційні овочі: капуста, морква, картопля – не подорожчають.

"А якщо ми говоримо про огірки, помідори, цибулю зелену, то тут можливе незначне подорожчання, але це не є нашим основним раціоном. Тому тут більше грають фактори не посту, а саме великої кількості пропозиції на ринку. Тому все буде залежати від того, чи багато у нас є пропозиції на внутрішньому ринку", – вважає Дорошенко.

З його слів, на піст може подорожчати риба.

"Ціна (на рибу – ред) піде до гори, але це максимум тиждень, і максимум 10 %, на деякі сорти риби – до 20 % максимум, і я кажу зараз про ринок. У магазинах ціни будуть більш-менш стандартними", – вважає експерт.

Надрукувати
мітки:
коментарів