Поділитись:

Відомі результати обговорення нових програм для 5-9 класів

Понеділок, 27 лютого 2017, 15:36
Відомі результати обговорення нових програм для 5-9 класів

У першій сесії обговорення навчальних програм базової школи на порталі EdEra взяло участь 909 авторизованих користувачів, які залишили 7 тис. коментарів-пропозицій.

За статистикою, найбільше обговорюють "Історію", "Зарубіжну літературу" та "Математику". Найменше – іноземні мови, – повідомляє прес-служба МОН.

"Пропозиції дуже різні – від глобальних змін до уточнення термінів у назвах тем. Загалом обговорення було більш ніж продуктивним, у більшості випадків модераторам вдалося зберігати дискусію у конструктивному руслі і отримати величезну кількість змістовних дописів", – зазначив координатор проекту оновлення програм Сергій Горбачов.

До 7 березня робочі групи за участі модераторів розглядатимуть пропозиції, надані коментаторами, а також працюватимуть над впровадженням компетентнісного підходу. Такі ключові компетентності, як вміння вчитися, ініціативність і підприємливість, екологічна грамотність і здорове життя, соціальна та громадянська компетентності можуть формуватися у межах усіх навчальних предметів.

Планується виокремлення в навчальних програмах таких інтегрованих наскрізних тем, як "Екологічна безпека та сталий розвиток", "Громадянська відповідальність", "Здоров'я і безпека", "Підприємливість та фінансова грамотність".

У результаті вчителі отримають до підручника також набір навчальних матеріалів, які можна буде використовувати не лише для вивчення тем з основних предметів, а й щоб побіжно вивчати наскрізні теми. Наприклад, "підприємливість і фінансова грамотність" може даватися дитині в межах математики – задачі на вивчення відсотків можуть вчити дітей формувати власний бюджет чи вираховувати відсотки по кредиту тощо.

Відомі результати обговорення нових програм для 5-9 класів

До 15 березня робочі групи формуватимуть новий проект програм з урахуванням пропозицій онлайн обговорення та з наскрізними темами. Також буде створено таблицю, в якій детально пояснюватиметься, які пропозиції були прийняті, які ні й чому.

Ознайомитись та запропонувати зміни до нового варіанту програм 5-9 класів можна буде під час другої сесії онлайн-обговорення на порталі EdEra, що триватиме з 15 до 22 березня 2017 року.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У МОН НАЗВАЛИ П'ЯТЬ ТЕНДЕНЦІЙ ОНОВЛЕННЯ ПРОГРАМ 5-9 КЛАСІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів