Поділитись:

У Раді пропонують штрафувати водіїв за дрифт

Понеділок, 28 серпня 2023, 13:09
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про запровадження адміністративної відповідальності за дрифт.

Про це пише Авто24.

Законопроєкт № 9642 вже опублікований на сайті Верховної Ради. Він передбачає запровадження штрафу за дрифт у розмірі 8500 грн. Повторне керування у дрифті протягом року передбачає штраф 17 000 грн та позбавленням права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Пропоновані народними обранцями зміни у Кодекс України про адміністративні правопорушення сформульовані наступним чином:

  • Порушення водієм Правил дорожнього руху, що виражається у навмисному керованому занесенні автомобіля (дрифтуванні), – тягне за собою накладення штрафу в розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

  • Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, – тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

  • Примітка. Під навмисним керованим занесенням (дрифтуванням) для цілей цієї статті слід розуміти навмисне вчинення на керованому транспортному засобі маневрів, що спричиняють занесення осі автомобіля під час повороту автомобіля на максимально можливій швидкості.

На думку народних обранців «прийняття законопроєкту позитивно вплине на безпеку дорожнього руху, а також на захист спокою людей від шуму, що створюється при дрифтуванні».

Нагадаємо: раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про адміністративну відповідальність для «гонщиків» у містах за експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму. Їх хочуть штрафувати на 17 тис. гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
11 квітня 2024
30 березня 2024
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
14 березня 2024