«Якщо є рай на Землі, то це тут»: відомий телеведучий Дмитро Комаров відвідав Волинь (відео)

Неділя, 27 серпня 2023, 18:35

Відомий телеведучий Дмитро Комаров розпочав мандрівку українським Поліссям. Це земля з дуже давньою історією, міфами та легендами, герої яких, як вірять місцеві,  існують тут насправді. Це один із найкрасивіших, найзагадковіших і невивчених куточків України.

Про це йшлося в одному з випусків його авторської програми  «Мандруй Україною».

Українське полісся – це великий регіон на півночі нашої країни, який частково охоплює Волинську, Рівненську, Житомирську, Київську, Чернігівську та Сумську області.

 

Це царство боліт, лісів та річок, які  створюють тут вологий клімат та ізолюють від зовнішнього світу величезні райони. У цих важкодоступних місцях  давно живуть люди. Жителів Полісся називають «поліщуками». Сотні років вони жили відрізаними від зовнішнього світу, тому в їхньому побуті збереглися звичаї давніх слов'ян, їхні обряди та вірування.

  

У гості до мешканців українських джунглів найліпше добиратись традиційним шляхом – річкою.

 

«Справжні джунглі на воді. Вузькі, звивисті лабіринти зелені та безліч тварин навколо», – так кажуть у програмі про національний природний парк «Прип'ять-Стохід».

На околицях національного парку розташовано декілька невеликих сіл, в яких люди пристосувались до життя далеко від цивілізації, в абсолютній гармонії з природою.

 

Місцеві кажуть, що природа тут дуже щедра до тих, хто її шанує. Брати слід не більше, ніж потрібно для харчування, тоді зберігається баланс і рибу можна ловити майже голими руками.

 

«Ви подивіться, то ж рай на Землі. Якщо є рай на Землі, то це тут», – каже жінка Ніна, яку зустрів Дмитро під час риболовлі.

Дмитро Комаров відвідав незвичні місця на волинському Поліссі та поспілкувався з місцевими людьми.

Про село вдів та стародавню техніку видобутку меду – дивіться у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: