Поділитись:

🕯В авіакатастрофі на Житомирщині загинув відомий льотчик Джус (оновлено)

Субота, 26 серпня 2023, 15:52
🕯В авіакатастрофі на Житомирщині загинув відомий льотчик Джус (оновлено)

Відомий пілот з позивним «Джус» та ще двоє льотчиків загинули унаслідок зіткнення двох українських літаків увечері 25 серпня на Житомирщині.

Інформацію про загибель Джуса повідомив його друг Павло Поцелуєв та волонтерка Меланія Подоляк у соцмережах, – пише Українська правда.

За даними джерел УП, у Житомирському районі зіткнулися навчальні літаки Л-39, троє пілотів загинули.

Журналісти УП звернулися за коментарем до пресслужби командування Повітряних сил ЗСУ. Там зазначили, що офіційний коментар буде пізніше з огляду на певні обставини та розпочате слідство.

ДБР вже почало розслідування.

«Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу. Ти кохав свою пташку і буквально жив небом. Наше знайомство не було довгим, проте я вдячний тобі за важливі життєві уроки та драйв, який обов'язково залишиться в Повітряних Силах та стане рушієм важливих змін вже для нового покоління пілотів. Вічна пам’ять, Джусе. Тепер ти буквально триматимеш наше небо», – написав він. 

У Повітряних Силах також підтвердили загибель трьох українських пілотів внаслідок аварії навчальних літаків.

«Із сумом повідомляємо, що 25 серпня 2023 року на Житомирщині сталася жахлива авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39», – йдеться у повідомленні.

Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний «JUICE». Триває розслідування. 

Просять обережно та з розумінням ставитись до термінів оприлюднення чутливої інформації, відповідно до встановлених процедур та етичних норм.

Джус (Андрій Пільщиков) служив льотчиком винищувача МіГ-29.
З початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України. Брав участь у повітряній обороні Києва.
В інтерв'ю The Washington Post, Financial Times CNN, Fox News BBC News закликав західних партнерів надати Україні сучасні винищувачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів