Поділитись:

У Внутрішній Монголії знайшли «дракона» з мушель

Неділя, 27 серпня 2023, 04:11
У Внутрішній Монголії знайшли «дракона» з мушель

В автономному китайському регіоні Внутрішня Монголія археологи знайшли фігурку дракона, сформовану з мушель з-під мідій.

Знахідка належить до неолітичної культури Хуншань, що існувала в період між 4700 і 2900 роками до нашої ери, повідомляє Beijing Times та Global Times, – передає УП.Життя. 

Пазл дракона з мушель, знайдений у місті Чифенг, має довжину близько 20 сантиметрів. 

Ця знахідка заповнює прогалину в знаннях археологів про символ дракона в ранній культурі Хуншань, сказав Сонг Цзіньшань, президент Інституту культурних реліквій та археології Внутрішньої Монголії.

Також вчені розкопали залишки двох гончарних виробів того часу.

Раніше археологи вже знаходили фігурку дракона у формі С, зроблену з нефриту, яка також належить до періоду Хуншань. Однак ця реліквія суттєво відрізняється від попередньої.

«Дракон» з мідій значно відрізняється від С-подібного технікою різьблення та стилістикою. Він більш детальний та реалістичний, а зуби, хвіст та інші частини різьблення – більш витончені.

«На відміну від С-подібного абстрактного дракона, дракон з мушлі – це повноцінне, розгорнуте зображення, що, можливо, мало на меті передати величну ауру міфічної істоти»", – йдеться у повідомленні.

Археологи вважають, що нефритові артефакти культури Хуншань, які вдавалося знайти раніше, розміщувалися у ритуальних спорудах представників вищого класу.

Водночас цей «дракон з мушель» є ключем до розуміння духовного світу людей, що жили в поселеннях нижчого класу.

Культура Хуншань – це неолітична культура на північному сході Китаю, яка славиться своїм різьбленим нефритом. 
Пам'ятки Хуншань, які знаходили на територіях від Автономного району Внутрішня Монголія до Ляоніна, датуються приблизно 4700-2900 роками до нашої ери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів