Поділитись:

Як військовому виїхати за кордон: поради луцької турагентки

П'ятниця, 25 серпня 2023, 12:02
Як військовому виїхати за кордон: поради луцької турагентки

Власниця луцької туристичної агенції Катерина Павлова поділилася правилами виїзду за кордон військовослужбовців під час відпустки.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Катерина каже, що вже не одній родині військовослужбовця допомогла з підбором та супроводженням туру за кордон, тож вирішила поділитися деталями.

Військовослужбовці, згідно із законом «Про соціальний захист», мають можливість виїзду за кордон, але вони мусять спершу пройти встановлену процедуру та отримати необхідні дозволи від командування.

У період воєнного стану кожен випадок розглядається окремо, зважаючи на обставини.⠀

«Спочатку військовослужбовець має написати рапорт про відпустку і передати його своєму командиру. У ньому слід вказати деталі подорожі, включно з датою від’їзду та повернення, місцем перебування, видом транспорту та контрольним пунктом пропуску, через який планується перетин кордону», – йдеться у дописі.

Як військовому виїхати за кордон: поради луцької турагентки 

Для виїзду військовослужбовця до родини/з родиною за межі держави, необхідно мати:

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • документ, що підтверджує особу військовослужбовця (військовий квиток, офіцерське посвідчення тощо);
  • відпускний квиток з вказанням місця перебування за кордоном;
  • витяг з наказу відповідної посадової особи, уповноваженої на ухвалення рішення про надання відпустки військовослужбовцю.

Бувають ситуації, коли військовослужбовець має дозвіл на відпустку, але в ньому не вказаний виїзд за кордон. В такому випадку йому не дозволять покинути країну.

Окрім того, військового можуть не випустити за кордон, якщо на нього накладено інші обмеження, приміром, несплату аліментів, штрафів або судових рішень. Або ж він є депутатом, держслужбовцем або має іншу паралельну регалію, яка не дозволяє йому виїзд.

Якщо військовий має всі необхідні дозволи, але стикається з проблемами на кордоні, необхідно звернутися до служби довіри за номерами 0445276363 або 1598.

«Від себе додам: дозвіл на виїзд від командира справа непередбачувана, тому все ж рекомендую, спочатку його отримувати, а тоді бронювати тур. Або ж, бути готовим, у разі форс-мажору, замінити себе на іншу людину у турі (бабусю, сестру, маму, будь-кого)

Бажаю нашим військовим відновити свої сили і побути разом з родиною під час відпустки!» – зазначила турагентка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів