Поділитись:

Волинь отримає «швидкі» для реанімації і порятунку новонароджених (фото)

П'ятниця, 25 серпня 2023, 09:38
Волинь отримає «швидкі» для реанімації і порятунку новонароджених (фото)

Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine) за ініціативи першої леді Олени Зеленської та МОЗ доставив в Україну 20 спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги для новонароджених. Автівки прибудуть в тому жислі і на Волинь.

Доставлені швидкі дадуть змогу медикам здійснювати реанімаційні дії, надавати допомогу немовлятам із жовтяницею та перевозити передчасно народжених дітей до медичних закладів, де вони отримають висококваліфіковану допомогу, – повідомили у пресслужбі МОЗ України.

«Весь світ бачив кадри пошкоджених пологових та дитячих лікарень. Дякую Першій леді Олені Зеленській за ініціативу та ЮНІСЕФ за надійне плече підтримки. Передані неонатальні швидкі оснащені необхідним спеціалізованим обладнанням, аби допомогти нашим героїчним медикам зберегти життя наших дітей», – зазначив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Автомобілі будуть розподілені у Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Закарпатську, Івано-Франківську, Київську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Хмельницьку, Черкаську та Чернівецьку області.

Неонатальні автомобілі швидкої допомоги були закуплені ЮНІСЕФ за кошти Уряду Нідерландів задля підтримки впровадження Програми раннього розвитку дітей в Україні. Мета програми — сприяти тому, щоб кожна українська дитина могла реалізувати своє право на здоровий початок життя й забезпечити потреби кожної дитини на всіх наступних етапах завдяки якісному медичному супроводу й лікуванню в закладах охорони здоров'я або вдома завдяки домашнім візитам лікарів до молодих родин після виписки з пологових будинків. 

У 2022 році ЮНІСЕФ передав понад 15 швидких дитячим і пологовим будинкам у Львові, Чернігові, Сумах, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Миколаєві та Чернівцях.

Волинь отримає «швидкі» для реанімації і порятунку новонароджених (фото)Волинь отримає «швидкі» для реанімації і порятунку новонароджених (фото)Волинь отримає «швидкі» для реанімації і порятунку новонароджених (фото)Волинь отримає «швидкі» для реанімації і порятунку новонароджених (фото)Волинь отримає «швидкі» для реанімації і порятунку новонароджених (фото)Волинь отримає «швидкі» для реанімації і порятунку новонароджених (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
11 квітня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024