Волинянин забрав додому Жужу, яка врятувала від голоду воїнів під Бахмутом (відео)

Четвер, 24 серпня 2023, 18:26

Собака Жужа врятувала військових від голоду. Ця неймовірна історія сталася під Бахмутом ще навесні 2023 року. Понад тиждень бійці бригади були на позиціях – і через постійні обстріли окупантів не могли повернутися у безпечне місце. А коли запаси їжі закінчилися і довелося голодувати – нагодувала всіх Жужа. Це собака, яка бігала на позиціях і якою почали опікуватись бійці. Коли в них закінчились харчі, Жужа зникла, але згодом повернулася з продуктами. Така відданість розчулила захисників – і один з них пообіцяв забрати Жужу додому на Волинь.

Про це йдеться у сюжеті ТСН

У своєму новому помешканні на Волині вона не відходить від бійця Романа ні на крок, бо разом пережили справжнє пекло.

Без неї на позиціях військові не вижили, бо їжа закінчилась, а під вогнем противника з позицій не відійти.

Ніхто не очікував, що так буде. Брали на три доби, а вже дальше. Добре, що дощ був, то води не треба було», – каже Роман.

Те, що нагодує їх саме Жужа, яка прийшла до бійців з покинутого села, і якою хлопці опікувалися, хлопці й подумати не могли. Коли воїни «затягнули паски» і припинили її годувати – вона зникла на якусь годину, а повернулась з харчами.

«Бачимо, з сухпайком йде. Один сухпайок принесла – ми розпічатали. Прийшло ще трохи часу – другий сухпайок», – розповідає військовий. 

Таких сухпайків Жужа принесла чотири – це їх врятувало від голоду. 

«Галети, чай, кава, цукор. Цим ми і розтягували на 9 діб. Нас п'ять бійців, але в біді не залишились», – згадує воїн Роман. 

Єдиним, чим не схотіла ділитись Жужа – це ковбасою. 

«Сміялися з того, що вона нас перший раз спасла від голоду, а другий – від порченої ковбаси, бо сама з'їла», – каже він. 

Якщо без жартів, розповідає Роман, Жужа рятувала їх безліч разів – будила перед обстрілами. Військовий вирішив: собаку неодмінно забере до себе на Волинь і повідомив про це родині. З Жужою усі одразу потоваришували.

Коли почалося повномасштабне вторгнення Роман разом з братом були за кордоном на заробітках, але всидіти там не змогли і одразу повернулися. Після поранення військовий нині на реабілітації. Поки він не вдома, за Жужою наглядає бабуся. Після одуження він неодмінно, каже боєць, повернеться на фронт до своїх, щоправда, без Жужі – тварину залишить вдома з родиною відпочити від обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: