Поділитись:

Волинянин забрав додому Жужу, яка врятувала від голоду воїнів під Бахмутом (відео)

Четвер, 24 серпня 2023, 18:26
Волинянин забрав додому Жужу, яка врятувала від голоду воїнів під Бахмутом (відео)

Собака Жужа врятувала військових від голоду. Ця неймовірна історія сталася під Бахмутом ще навесні 2023 року. Понад тиждень бійці бригади були на позиціях – і через постійні обстріли окупантів не могли повернутися у безпечне місце. А коли запаси їжі закінчилися і довелося голодувати – нагодувала всіх Жужа. Це собака, яка бігала на позиціях і якою почали опікуватись бійці. Коли в них закінчились харчі, Жужа зникла, але згодом повернулася з продуктами. Така відданість розчулила захисників – і один з них пообіцяв забрати Жужу додому на Волинь.

Про це йдеться у сюжеті ТСН

У своєму новому помешканні на Волині вона не відходить від бійця Романа ні на крок, бо разом пережили справжнє пекло.

Без неї на позиціях військові не вижили, бо їжа закінчилась, а під вогнем противника з позицій не відійти.

Ніхто не очікував, що так буде. Брали на три доби, а вже дальше. Добре, що дощ був, то води не треба було», – каже Роман.

Те, що нагодує їх саме Жужа, яка прийшла до бійців з покинутого села, і якою хлопці опікувалися, хлопці й подумати не могли. Коли воїни «затягнули паски» і припинили її годувати – вона зникла на якусь годину, а повернулась з харчами.

«Бачимо, з сухпайком йде. Один сухпайок принесла – ми розпічатали. Прийшло ще трохи часу – другий сухпайок», – розповідає військовий. 

Таких сухпайків Жужа принесла чотири – це їх врятувало від голоду. 

«Галети, чай, кава, цукор. Цим ми і розтягували на 9 діб. Нас п'ять бійців, але в біді не залишились», – згадує воїн Роман. 

Єдиним, чим не схотіла ділитись Жужа – це ковбасою. 

«Сміялися з того, що вона нас перший раз спасла від голоду, а другий – від порченої ковбаси, бо сама з'їла», – каже він. 

Якщо без жартів, розповідає Роман, Жужа рятувала їх безліч разів – будила перед обстрілами. Військовий вирішив: собаку неодмінно забере до себе на Волинь і повідомив про це родині. З Жужою усі одразу потоваришували.

Коли почалося повномасштабне вторгнення Роман разом з братом були за кордоном на заробітках, але всидіти там не змогли і одразу повернулися. Після поранення військовий нині на реабілітації. Поки він не вдома, за Жужою наглядає бабуся. Після одуження він неодмінно, каже боєць, повернеться на фронт до своїх, щоправда, без Жужі – тварину залишить вдома з родиною відпочити від обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів