Поділитись:

Камені для віскі чи лід: що вибрати

Четвер, 24 серпня 2023, 14:10
Камені для віскі чи лід: що вибрати

Що може бути краще за порцію смачного віскі після складного дня? Тільки келих міцного напою, охолодженого до потрібної температури. Й ось тут виникає питання, чим же краще охолоджувати благородний напій: льодом чи спеціальним камінням? 

Справжні поціновувачі вже давно відмовилися від використання замороженої води, яка не тільки охолоджує, а й розбавляє віскі. А ось спеціальні камені допомагають досягти бажаної температури скотчу (18-20°С) водночас не впливаючи на смак і аромат.

Whiskey Stones 

Автором ідеї створення спеціальних каменів для охолодження алкогольних напоїв є Ендрю Геллман. Як істинний поціновувач, Ендрю шукав способи охолодження улюбленого односолодового віскі без додавання додаткової води і вирішив використати для цього безпечні матеріали, що добре зберігають температуру. Саме завдяки Геллману зараз можна купити віскі Беллс і насолоджуватися його оригінальним смаком, не використовуючи лід. 

Найчастіше камені для віскі виготовляються вручну, тому їхня форма може бути трохи різною. Але професіонали вважають, що саме завдяки недосконалим граням, цей аксесуар має свій характер. Головна вимога до Whiskey Stones – відсутність гострих граней і зазубрин, здатних пошкодити скляний посуд.

Порада: обираючи подарунок для друга або колеги, можна пляшку хорошого віскі доповнити Whiskey Stones. Такий набір припаде до смаку поціновувачам напою.

Переваги каменів для віскі 

Чому взагалі виникла ідея пошуку альтернативного способу охолодження віскі? Лід не тільки тане, вбиваючи міцність, роблячи смак і аромат менш вираженими, а й занадто різко знижує температуру. Після практично миттєвого охолодження скотча на 7-10°С олії, що містяться в ньому, згортаються. Під час дегустації вже чутно лише міцність алкоголю, а не всі ноти смаку. 

Камені ж не так швидко «віддають» холод, тому напій охолоджується плавно, без шкоди для його органолептичних характеристик. Вибрати й купити камені для віскі можна в маркеті алкогольних штук Маудау

Підказки щодо використання 

Не варто побоюватися, що використання Whiskey Stones буде складним. Насправді це навіть простіше, ніж приготування льоду, для якого потрібні спеціальні форми та очищена вода хорошої якості. 

  1. Перед першим застосуванням камені необхідно обполоснути звичайною водою – це допоможе видалити весь пил, який осів на поверхні в процесі шліфування. 

  1. За 2-5 годин до вживання віскі камені потрібно покласти в морозильну камеру, щоби вони охололи до потрібної температури. Краще завжди тримати Whiskey Stones у морозилці. 

Стандартна порція віскі становить 50-70 мл. Для охолодження такої кількості рідини буде достатньо 2-3 каменів. Після використання аксесуар потрібно обполоснути, просушити від води і знову відправити в морозильну камеру. У морозилці камені варто зберігати в спеціальному мішечку, який зазвичай входить до комплекту, або ж у судочку з герметичною кришкою.

Надрукувати
мітки:
коментарів