Поділитись:

В Іспанії затримали членів наркокартелю і вилучили 700 кілограмів кокаїну (відео)

Четвер, 24 серпня 2023, 05:35
В Іспанії затримали членів наркокартелю і вилучили 700 кілограмів кокаїну (відео)

Європол та іспанська Цивільна гвардія (Guardia Civil) спільно з правоохоронцями Хорватії, Італії та Сербії вилучили 700 кілограмів кокаїну та заарештували підозрюваних у причетності до так званого «Балканського картелю».

Про це повідомляє пресслужба Європолу, – пише Суспільне. 

Зазначається, що серед підозрюваних, яких заарештували після операції, що тривала кілька місяців – хорват, серб та італієць. Злочинна організація займалася контрабандою великих партій кокаїну з Південної Америки до ЄС через Канарські острови.

«Слідство виявило значну загрозу: зростання здатності злочинних організацій тісно співпрацювати й направляти своїх членів у різні місця на довший час, щоб забезпечити масштабну торгівлю наркотиками. Саме тому міжнародна співпраця правоохоронних органів ЄС мала вирішальне значення для затримання підозрюваних і припинення їхньої злочинної діяльності», – йдеться у повідомленні.

Розслідування, яке розпочали в березні 2022 року, було зосереджене на судні під прапором Польщі з тимчасовою базою на Канарських островах, яке підозрювалося у використанні для перевезення кокаїну. З того часу правоохоронні органи стежили за діяльністю екіпажу судна.

За даними Європолу, заарештованого громадянина Італії підозрюють у зв'язках з італійським мафіозним угрупуванням «Ндрангета», а громадянин Хорватії пов'язаний з так званим «Балканським картелем».

«У липні іспанська влада виявила судно під час його незвичайної подорожі до ізольованої точки в Атлантичному океані. Корабель вийшов з цього місця 2 серпня, а через три дні іспанська влада провела рейд і знайшла на ньому 700 кілограмів кокаїну. Тим часом іспанські правоохоронці заарештували підозрюваного хорвата та громадянина Сербії, яких підозрюють у координації контрабанди наркотиків з суші», — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів