Поділитись:

Ми зацікавлені у виготовленні фінських БТР в україні, – Зеленський

Середа, 23 серпня 2023, 14:35
Фінський БТР Sisu XA-180
Фінський БТР Sisu XA-180

Президент Володимир Зеленський заявив про зацікавленість у спільному виробництві фінської броньованої техніки в Україні.

Про це, як повідомляє «Європейська правда», він заявив під час пресконференції з прем’єр-міністром Фінляндії Петтері Орпо у Києві.

«Ми дуже зацікавлені у виробництві фінських бронетранспортерів в Україні, як ми це обговорили зі шведським прем’єр-міністром. Але нам потрібно більше. І в часи війни, і після Україні треба буде лишатися сильною, щоб не дати Росії жодної можливості думати про другу хвилю чи інші хвилі агресії проти нас», – сказав Зеленський.

«Саме тому ми хотіли б виробляти більше. Саме тому ми хотіли б організувати виробничий форум у військовій сфері у жовтні», – зазначив він.

Петтері Орпо зазначив, що обговорював із Зеленським питання співпраці в оборонній галузі.

«Можливо, нам є над чим працювати. У нас є високі технології, а українці мають великий досвід, тому це дійсно корисна і хороша ідея», – прокоментував Орпо можливу співпрацю між Фінляндією та Україною в галузі озброєнь.

За його словами, зараз розглядається, якою може бути співпраця між фінськими компаніями та Україною в майбутньому.

Нагадаємо: раніше Зеленський повідомляв, що детально обговорив майбутні кроки щодо можливості відкрити тематику отримання Україною літаків Gripen з прем'єром Швеції. Після цього прем’єр-міністр Швеції Ульф Крісстерссон заявив, що його країна сама потребує винищувачів Gripen, тож планів передати їх Україні поки не має.

Надрукувати
мітки:
коментарів