Луцькі волонтери зібрали пів сотні прапорів із подяками від бійців (відео)

Середа, 23 серпня 2023, 13:40

У волонтерському штабі «Ангар» за півтора року діяльності назбиралося орієнтовно пів сотні прапорів від військових зі словами вдячності та підписами. Ці державні стяги прикрашають стіни волонтерського осередку.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Як розповіла волонтерка «Ангару» Ірина Новосад, один із прапорів України вона змогла вивезти з окупованого Криму 2015 року.

Волонтерка Ірина Новосад
 

Стяг, говорить, принесла на штаб, коли хтось з волонтерів сказав, що бракує державного прапора. Зі слів волонтерки, цей прапор після перемоги забере додому і берегтиме як сімейну реліквію.

«Це прапор із однієї із севастопольських шкіл. У нас був знайомий, який, як ми бачили уже із фото знайомих, воює на стороні РФ. А він вчитель української мови і зарубіжної літератури. Коли у їхній школі знімали символи України, то він приніс їх мені з моїм чоловіком», – каже волонтерка.

 

Ще одне синьо-жовте полотнище із емблемою 503-ого окремого батальйону морської піхоти волонтери отримали від підрозділу. Для цих військових, сказала Ірина Новосад, раніше передавали пікап.

Бійці 503-ого окремого батальйону

«Вони (бійці, – ред.) нам на знак подяки віддали цей прапор і насправді ця історія не є суперунікальною. Бо так часто відбувається. Військові також хочуть подякувати. Це — обмін енергією допомоги», – каже волонтерка.

 

У штаб приходять відвідувачі, які дивлячись на українські прапори з надписами від військових, отримують порцію мотивації, – зазначила Ірина Новосад.

«Також розповідаємо і дітям, і школярам про те, що от дивіться – це бригади, які воюють. Це – реальні люди, захисники. Ми їм відсилаємо завдяки вашим донатам потрібну техніку і медицину», – додала волонтерка.

 

Як розповіла виконавча директорка благодійного фонду «Ангар. Україна» Юлія Савчук, мріє, аби всі, хто підписався на прапорах, що є в «Ангарі», повернулися додому живими.

 

«Для мене державний прапор України – символ визволення територій. Це символ того, що це українська земля і символ того, що вона буде лишатися українською, попри те, що собі думають інші люди і нелюди», – сказала лучанка.

Юлія Савчук показує прапор роти розвідників 110-ої бригади з Авдіївки

Прапори у волонтерському штабі «Ангар» у Луцьку
 

Наразі у волонтерському штабі ведуть великий збір на квадрокоптери, тепловізори і автомобілі на суму 10 мільйонів гривень. Залишилося зібрати 2 мільйони 400 тисяч, – додала виконавча директорка благодійного фонду «Ангар. Україна» Юлія Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: