Поділитись:

Росія повернула тіла 12 українських захисників, які вважалися полоненими

Вівторок, 22 серпня 2023, 20:51
Росія повернула тіла 12 українських захисників, які вважалися полоненими

Росія повернула тіла 12 українських захисників, які вважалися військовополоненими, але повідомлень зі сторони РФ ані про погіршення їхнього здоров'я, ані про важкий їхній стан не було.

Про це під час брифінгу в Military Media Center повідомив керівник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк, – передає Суспільне.

«Станом на сьогодні сторона Росія передала нам уже дванадцять тіл наших полонених, які до цього були підтверджені Міжнародним Комітетом Червоного Хреста як такі, що перебувають в полоні в Росії. При цьому ніяких повідомлень зі сторони Росії ані про погіршення їхнього здоров'я, ані про важкий їхній стан не було. Що знову ж таки ставить під сумнів якість роботи чи наявність у тої сторони медичної комісії», – сказав Таранюк.

12 липня Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко повідомив, що Україні вдалося повернути тіла 19 людей, які загинули у російському полоні. Він тоді додав, що ще чотири тіла мають повернути найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів