Поділитись:

На Куп'янському напрямку служить комвідділення Луцького батальйону ТрО «Чуйка» (фото)

Вівторок, 22 серпня 2023, 17:27
На Куп'янському напрямку служить комвідділення Луцького батальйону ТрО «Чуйка» (фото)

Володимир на псевдо «Чуйка» – командир третього відділення другого взводу другої стрілецької роти Луцького батальйону Волинської бригади тероборони.

У цивільному житті він був архітектором – проєктував житлові будинки. На початку лютого 2022 року перебрався з рідного Турійська до Луцька. А за три тижні, в день широкомасштабного вторгнення, ще радикальніше змінив своє життя – пішов добровольцем до військкомату, аби вдягнути військовий однострій, взяти до рук зброю і стати на захист України, – розповідають у пресслужбі 100-ї окремої бригади територіальної оборони.

«То не я вибирав позивний – мене так назвали», – усміхаючись, каже комвідділення.

Нині «Чуйці» не до житлових будинків – на фронті актуальнішим питанням є проєктування бліндажів:

«Бліндажі справді рятують життя. Але є ще щастя, везіння. Ти можеш все робити правильно, додержуватися усіх інструкцій – але в підсумку усе в руках Бога», – каже воїн.

Луцький батальйон тероборони, в якому служить Володимир, з початку березня і аж до середини червня вдало виконував бойові завдання на надгарячому Бахмутському напрямку.

«Обкатку» під Бахмутом ми тоді пройшли хорошу – «прасувала» нас і ствольна артилерія, і «Гради», і міномети різних калібрів, і авіація. – Але ми не зламалися. Жодного метра української землі не здали – навпаки, просунулися вперед!», – впевнено каже волинський тероборонівець «Чуйка», батальйон якого нині надійно тримає позиції на Куп’янському напрямку.

На Куп'янському напрямку служить комвідділення Луцького батальйону ТрО «Чуйка» (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
15 березня 2024
25 грудня 2023
08:39
05 грудня 2023
20 листопада 2023
04 жовтня 2023
22 вересня 2023
14 липня 2023
21 травня 2023