Поділитись:

Мер Ковеля довів депутатку до сліз

Субота, 25 лютого 2017, 18:59
Мер Ковеля довів депутатку до сліз

Ковельський міський голова Олег Кіндер досить невдало пожартував на депутаткою від фракції "Укроп" Галиною Стасюк.

У мікрофон Галина Миколаївна заявила, що Олег Кіндер вчасно не подав е-декларацію про майно, доходи, витрати, зобов'язання фінансового характеру за 2015 рік, – пише "Район. Ковель"

За її словами, коли секретар громадської ради при Ковельській міськраді Галина Артюшенко на пленарному засіданні 22 грудня 2016 року оголосила звернення до міського голови щодо його е-декларації, то "Олег Олексійович був дуже збентежений і явно невдоволеним, то на деякий час аж мову відняло і навіть не зміг прокоментувати почуте".

"А через декілька хвилин, відійшовши від шоку, сказав, що декларацію він подав вчасно, що не треба брати до уваги те, що пишуть "Волинські новини", які не є засобом масової інформації", – сказала Галина Стасюк.

Вона процитувала слова мера: "Так же само багато що на заборі написано. Да? Ну, ми ж його не воспрінімаєм в то, що є… Із-за чого не дуріть людей… Не читайте на заборі, а читайте в законі, і не трактуйте так, як вам хочеться, а трактуйте, як закон написаний". Так тоді повчав з президії Олег Кіндер, мовляв, по декларації він "чистий" перед буквою закону.

"А тепер, Олег Олексійович, скажіть, будь ласка, якщо ми читаємо на заборах, а не в законі, то на яких заборах знаходите ви закони під себе? Чому ви не подали вчасно декларацію? Чому ви вводили в оману депутатів, громадську раду, громаду? Чому така зухвала була ваша реакція і поведінка по відношенню до секретаря громадської ради і видання "Волинські новини"?" – спитала на сесії 23 лютого Галина Стасюк.

При цьому вона наголосила, що ставить ці питання і хоче отримати від мера офіційну відповідь, бо отримала лист на своє звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції, де чітко вказано, що декларацію Олег Кіндер подав лише 10 лютого 2017 року.

"Яку відповідь? То ж вам бюро(???) надало… На які ваші запитання? Подивлюся. Добре", – проговорив ковельський градоначальник.

Образа прозвучала, коли мова зайшла за ефективність роботи обранців громади та їх нагородження. Депутат з фракції ВО "Батьківщина" Юрій Оксенюк порадив Олегу Кіндеру нагородити пані Стасюк такою ж грамотою, якою той нагородив свого старшого брата, депутата Геннадія.

"Посмєртно", – бовкнув пан Кіндер та розсміявся у президії, згадавши відому радянську кінокомедію.

Галина Миколаївна не стерпіла недолугість міського голови і в сльозах залишила сесійну залу.

"Олег Олексійович, ви хоч маєте в голові якусь клепку?! Ви жінку ображаєте? Ви совість маєте, вкінці-кінців?! Вже совість геть втратили! Ви думайте, що говорите?! Мозгів уже нема! Голову включайте, коли говорите!" – в емоціях крикнув головуючому керівник фракції "УКРОП" Ігор Пініс і разом з однопартійцями теж залишив приміщення.

Згодом, Олег Кіндер вибачився перед Галиною Стасюк.

Надрукувати
мітки:
коментарів