Поділитись:

Удари по російських тилах погіршують моральний дух загарбників, – ISW

Понеділок, 21 серпня 2023, 09:11
Удари по російських тилах погіршують моральний дух загарбників, – ISW

Українські удари по тилових районах РФ погіршують моральний дух російських військ, що може загрожувати стабільності оборони окупантів на багатьох критичних ділянках фронту.

Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни ISW, – повідомляє Українська правда.

«Російські фронтові підрозділи, особливо на півдні України, часто стикалися з проблемою зниження морального духу після українських ударів по тилових районах. Проблеми морального духу можуть швидко посилитися і поширитися серед російських фронтових підрозділів, якщо один підрозділ під тиском розпадеться, що може посіяти паніку і значно знизити боєздатність інших російських сил», – зазначають аналітики.

Повідомляється, що російські «воєнкори» розкритикували Міноборони РФ за те, що не запобігло атаці безпілотника на авіабазу «Сольці» в Новгородській області 19 серпня та применшило серйозність пошкоджень літаків, які там базувалися.

«Міноборони заявило, що російські війська збили український безпілотник зі стрілецької зброї і що пожежа пошкодила один літак, але пожежники швидко загасили вогонь. Знімки, опубліковані 20 серпня, показують, що на авіабазі «Сольці» горить надзвуковий бомбардувальник дальнього радіусу дії Ту-22М3 (кодова назва НАТО Backfire-C). Російське інсайдерське джерело стверджує, що вогонь пошкодив або повністю знищив два літаки. Кілька російських «воєнкорів» стверджували, що українські сили використовували невеликий і відносно недорогий квадрокоптер для проведення атаки, та критикували Міноборони РФ за те, що не зберігало літаки в ангарах. Вони зазначали, що навіть елементарні захисні конструкції і сітки надійно захищають від квадрокоптерів», – йдеться у звіті інституту.

В ISW вважають, що пошкодження або навіть знищення двох літаків Ту-22М3 саме по собі не призведе до значних наслідків з військової точки зору, але реакція російських провоєнних блогерів на атаку демонструє, як такі удари по тилу сприяють більш масштабним зусиллям України з погіршення бойового духу російських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів