Поділитись:

У Росії щомісяця мобілізують близько 20 тисяч людей, – Юсов

П'ятниця, 18 серпня 2023, 18:46
У Росії щомісяця мобілізують близько 20 тисяч людей, – Юсов

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що у Росії триває повноцінна мобілізаційна кампанія і продовжуються мобілізаційні заходи. Щомісяця там мобілізують близько 20 тисяч осіб.

Про це Андрій Юсов сказав на брифінгу, – пише Суспільне. 

«Щомісяця близько 20 тисяч осіб мобілізуються. Нещодавно мер Москви Сергій Собянін назвав дуже цікаву цифру – 45 тисяч москвичів, які начебто знаходяться на фронті, на власне на окупованих територіях України. Перед цим ця цифра була – 35 тисяч осіб. Це означає, що мер Москви зізнався, що за декілька місяців лише 10 тисяч москвичів додатково мобілізували», – пояснив Юсов.

За його словами, йдеться саме про примусову мобілізацію, водночас дітей чиновників та олігархів вона не зачіпає. Юсов додав, що мобілізаційна кампанія у РФ проходить у різний спосіб та різними методами. Переважно мобілізують тих, хто нещодавно отримав російський паспорт.

«Це показник критеріїв отримання російського паспорта, що створює потенційну загрозу. З високою ймовірністю людина буде схоплена і виправлена на війну», – сказав Андрій Юсов.

Представник ГУР МО наголосив, що для російських військових єдиний спосіб зберегти життя – це добровільно здатись у полон.

«Здача у полон є гарантією безпеки, життя і гідності. Бо це означає відмову від виконання злочинних наказів», – сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів