Поділитись:

На Волинь намагалися провезти бойові ножі й тактичні одяг і взуття (фото)

П'ятниця, 18 серпня 2023, 13:54
На Волинь намагалися провезти бойові ножі й тактичні одяг і взуття (фото)

Через митний пост «Устилуг» група волинських «закупчан» намагалась приховано ввезти 32 ножі, які мають ознаки холодної зброї, а також понад дві сотні одиниць спецодягу та спецвзуття вартістю майже 300 тисяч гривень.

Про це у п'ятницю, 18 серпня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Як повідомили митники, відповідальність буде нести водій мікроавтобуса. Він заявив, що під час завантаження не мав часу контролювати достовірність виписаних на польському складі документів. 

«Волинські митники звернули увагу на багаж мікроавтобуса, що в'їжджав в Україну. Для проходження контролю кожен з пасажирів подав документи з переліком закупленого у Польщі спецодягу чи спецвзуття у стилі мілітарі. Посадові особи управління боротьби з контрабандою і порушеннями митних правил ретельно звірили заявлений товар із фактично наявним. Під час огляду встановлено повну або часткову відсутність одних позицій, натомість виявлено незазначений у товаросупровідних документах вантаж», – йдеться у дописі.

Серед вилученого – 32 ножі з піхвами торгової марки Mil Tec, що мають ознаки холодної зброї. Їх вилучили на експертизу. До поліції скерували повідомлення про злочин, попередньо кваліфікований за ознаками ст. 263 Кримінального кодексу «незаконне поводження зі зброєю». 

Крім ножів, «зайвими» у багажі виявились ще понад дві сотні одиниць спецодягу та спецвзуття вартістю майже 300 тисяч гривень. Їх теж тимчасово вилучили на склад митниці.

Відповідно до ст. 483 Митного кодексу, подання митному органу неправдивих відомостей про товар тягне за собою штраф в розмірі 100 відсотків вартості предметів порушення з їх конфіскацією. Після завершення провадження остаточне рішення у справі прийматиме суд.

Волинська митниця вчергове закликає громадян, особливо мешканців волинського прикордоння, суворо дотримуватись митних правил. Адже кожна гривня сумлінно сплачених податків до державного бюджету посилює обороноздатність України.

На Волинь намагалися провезти бойові ножі й тактичні одяг і взуття (фото)На Волинь намагалися провезти бойові ножі й тактичні одяг і взуття (фото)На Волинь намагалися провезти бойові ножі й тактичні одяг і взуття (фото)На Волинь намагалися провезти бойові ножі й тактичні одяг і взуття (фото)На Волинь намагалися провезти бойові ножі й тактичні одяг і взуття (фото)На Волинь намагалися провезти бойові ножі й тактичні одяг і взуття (фото)На Волинь намагалися провезти бойові ножі й тактичні одяг і взуття (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів