Поділитись:

ЗСУ звільнили Урожайне на Донеччині: що далі (відео)

Четвер, 17 серпня 2023, 21:45
ЗСУ звільнили Урожайне на Донеччині: що далі (відео)

Міноборони України оголосило про звільнення села Урожайне на Донеччині. «Урожайне звільнили. Наші оборонці закріплюються на рубежах. Наступальні дії тривають», – повідомила у середу заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Слідом за нею взяття села підтвердив і представник генштабу ЗСУ Андрій Ковальов.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко розповів які це відкриває перспективи для ЗСУ.

Військово-політичний оглядач розповів, що це невеличке село, що, на перший погляд, не грає стратегічного значення на полію бою, проте його можна розглядати як проміжний етап у можливому подальшому розвитку подій.

«Урожайне воно відкриває: по-перше, прямий шлях на Старомлинівку. Що таке Старомлинівка – це транспортний вузол, а також один з опорників вже, у так званій, 2 лінії оборони російських окупантів цієї локації. З Урожайного можна напряму вже розпочинати процес звільнення Старомлинівки», – каже він.

Олександр Коваленко розповів, що звільнення Урожайного відкриває шлях і до інших населених пунктів серед яких і Керменчик, маленький населений пункт.

«Керменчик важливий тим, що там є панівна висота. Якщо там контролювати цю панівну висоту то таким чином артилерія, яка там буде розміщуватись, ствольна або реактивна, вона охоплює в радіусі і Новопетриківку і має повний вогневий контроль над самою Старомлинівкою, Красною Поляною, а також, що найважливіше, бере під свій контроль трасу 0518. Тобто по якій здійснюється на сьогодні основне логістичне забезпечення російських підрозділів саме в цій локації. Тому найближчим часом можуть відбутися досить серйозні зміни на цьому плацдармі».

Зі звільненням же Старомлинівки у ЗСУ буде можливість відкрити шлях просування на 3 напрямки. Детальніше у відео:

ЗСУ звільнили Урожайне на Донеччині: що далі (відео)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів