Депутати попросили юридичний висновок щодо реєстрації на сесію Луцькради

П'ятниця, 24 лютого 2017, 15:07

Депутати Луцькради попросили юридичний висновок, щоб зрозуміти, на якій вони сесії.

Депутат Луцькради Андрій Козюра попросив, щоб штатний юрист Луцькради надав коментар і роз'яснив, як їм діяти відповідно до регламенту і закону щодо проведення сесії Луцькради. Про це він сказав 24 лютого під час сесії Луцькради.

"Скажіть, яка сесія міськради: 19-та позачергова чи 20-та – є правочинною? Яким чином нам необхідно діяти і яким чином має діяти голова?" – спитав Андрій Козюра начальника юридичного відділу Луцькради Олександра Рачкова.

Олександр Рачков пояснив, що оскільки узгоджено на 19-й сесії 21 депутата, то наступним кроком мала би бути реєстрація через систему "Віче". Оскільки реєстрації не було, то 19-та сесія не відкрилась і не відбулася реєстрація.

"Якщо 21 депутат на 19-й сесії і 28 на 20-й, але з огляду на це присутніх значно більше, ніж зареєструвалось, то яка сесія повноважна?" – поцікавився депутат Артем Запотоцький.

Втім депутати вирішили оголосити перерву на 20 хвилин, щоб Олександр Рачков підготував юридичний висновок ситуації щодо реєстрації на позачерговій 19-й та черговій 20-й.