«Алгоритм Дій» втілюватиме спільні проєкти з івано-франківським «Теплим Містом»*

Середа, 16 серпня 2023, 20:32

У Луцьку підписали Меморандум про співпрацю громадська організація «Алгоритм дій» та Благодійний фонд «Тепле місто» з Івано-Франківська. Ця організація відома в Україні інноваційними проєктами, які створюють нові можливості для розвитку і трансформації громади. 

Найвідоміший із них – простір «Промприлад.Реновація», організований на базі старого заводу і який зараз об’єднав 1530 інвесторів для реалізації проєктів з розвитку економіки, урбаністики, сучасного мистецтва та освіти регіону. Ще один успішний кейс «Теплого міста» – перший в Україні громадський ресторан соціальне підприємство Urban Space 100, 80% чистого прибутку якого направляється винятково на розвиток міста.

Досвідом «Теплого міста» активно цікавляться громадські організації з усієї України, часто приїжджають, щоб ознайомитись та вивчити позитивні ініціативи. Проте Луцьк став першим містом, із ким організація підписала меморандум та взаємодія буде відбуватися не на рівні консультування, а – спільного поступового впровадження кількох програмних напрямків.

«Ми домовилися співпрацювати в трьох напрямках. Перший – посилення спроможності громадських ініціатив у Луцьку через впровадження досвіду соціального підприємництва, громадського ресторану. Другий – спільні подієві програми. І третій – грантова програма з підтримки громадського сектору. Нам цінно ділитися досвідом, адже ми говоримо, що робимо зміни в Івано-Франківську та поза його межами, і нам важливо, щоб наші сильні проєкти переймали інші міста. Особливо в час війни, коли йдеться про відновлення та відбудову України», – розповіла Росана Тужанська, керівниця «Теплого міста».

 

«У нас є багато ідей, як розвивати Луцьк, і ми заручилися підтримкою та допомогою «Теплого міста». Це організація, яка вже не один рік розвиває Івано-Франківськ, допомагає місцевим мешканцям перетворювати їхнє місто на місто мрії. Ми використаємо досвід людей, які вже пройшли 10-річний шлях, і також будемо перетворювати наше місто Луцьк на місто мрій», – прокоментував майбутню співпрацю Вадим Махомед, керівник ГО «Алгоритм дій».

 

Довідково:
«Тепле місто» – інноваційна платформа для створення можливостей і суспільних трансформацій. Протягом 9 років діяльності підтримали 250 соціальних проєктів та реалізували 400 ініціатив. Серед наймасштабніших проєктів:
  • Промприлад.Реновація – інноваційна платформа на базі старого заводу, що працює на перетині чотирьох напрямків розвитку регіону: нової економіки та урбаністики, сучасного мистецтва та освіти.
  • Urban Space 100 – перший в Україні громадський ресторан, 80% чистого прибутку якого направляється винятково на реалізацію проєктів розвитку міста.
  • MetaLab – урбаністична лабораторія.
  • Multimedialab – аудіовізуальний продакшн.
  • Urban Space Radio – сучасне медіа.
  • SaveUkraine NOW – координаційний Центр підтримки військових Прикарпаття. 
  • Читай – сьогодні на базі платформи також розвивається програма з промоції читання.
«Алгоритм дій» – громадська організація, яка об’єднує бізнес, технологічну і креативну спільноту Луцька. У 2022 році ГО заснували луцькі підприємці, які об’єднали свої зусилля для покращення міста. Наразі реалізують декілька проєктів:
  • Дія.Бізнес у Луцьку. Це національний проєкт із розвитку підприємництва та експорту, ініційований Міністерством цифрової трансформації у 2020 році.
  • RE: Ukraine Housing Lutsk – проєкт тимчасового житла для внутрішньо переміщених українців, який реалізується в с. Жидичин Луцької громади.
  • Urban Vision Lutsk – комплексне урбаністичне дослідження та розробка майстер-плану для центральної частини Луцька. Мета проєкту – підвищити якість життя та привабливість центральної частини Луцька, забезпечити сталий розвиток, підвищити різноманіття, економічну активність та відкритість міста.
  • «Модуль тимчасовості» (MOT) – тимчасовий культурний простір від don’t Take Fake, який перебував в центрі Луцька з 13 липня до 13 серпня 2023 року. Луцьк став третім містом після Києва та Дніпра, куди привезли арт-простір, і зібрав рекордну кількість відвідувачів – 7000 людей.
  • Публічний міський сквер на перетині вулиць Лесі Українки та Кривий Вал, що стане магнітом для молоді, переосмисленням локації поруч із найбільшою пішохідною артерією Луцька та яскравим об’єктом для промоції міста.