Поділитись:

Луцькрада повторно проведе тендер на очистку басейну

П'ятниця, 24 лютого 2017, 11:00

Через надані учасниками недостовірні дані тендер щодо закупівлі хімічних реагентів для очистки води у басейні КЗ "Луцька міська спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву плавання" проведуть повторно.

Пропозиції надійшли від трьох фірм: "Влада-Еко", ПП "Аквастандарт" та ТОВ "Волиньхімконтроль". Про це сказав заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця під час прес-конференції.

Фірма "Влада-Еко" була відхилена, бо вони подали недостовірну інформацію щодо плати податків та зборів. Була суперечка й щодо ПП "Аквастандарт" і ТОВ "Волиньхімконтроль".

ПП "Аквастандарт" пропонував для очищення басейну гіпохлорид натрію марки "А", що вартує дешевше, а ТОВ "Волиньхімконтроль" – дорожчий за ціною гіпохлорид натрію марки "Е", який безпечніший для дітей.

"Логічно було б, щоби фірма, яка дає меншу ціну, виграла. Але той, хто оголошував тендер, в технічному завдані описав, що має бути концентрат гіпохлориду натрію марки "Е", а "Аквастандарт" давав гіпохлорид натрію марки "А", – пояснив Юрій Моклиця.

Зараз міська рада відхилила пропозиції цих двох учасників, щоби розібратись у ситуації і оголосити тендер по-новому. Адже дешевша пропозиція не відповідає технічному завданню, а пропозиція другої фірми відповідає завданню, але є дорожчою, що (у разі перемоги цього учасника в тендері) можуть сприйняти, як порушення тендера і корупційну складову.

Присутній на прес-конференції депутат Луцькради Костянтин Петрочук сказав, що проти того, щоб воду в басейні очищували за допомогою речовини гіпохлориду натрію марки "А". Оскільки раніше у його дітей після купання в такій воді завжди були висипання на шкірі, що ще раз підтверджує те, що дешевший хімрозчин небезпечніший для дітей, які відвідують басейн.

Директор фірми "Аквастандарт" Віктор Савка сказав, що дуже суттєвої різниці між цими речовинами немає, вони відрізняються лише концентрацією. До того ж, з його слів, цінова пропозиція щодо гіпохлориду натрію марки "Е" є завищеною та для його застосування басейн має бути оснащений спеціальною електролізною установкою.

Втім Юрій Моклиця наголосив, що все ж таки тендер на очищення басейну варто провести повторно.

Надрукувати
мітки:
коментарів