Поділитись:

Луцькі школи готують до очного навчання з 1 вересня

Автор: Максим Косюр |
Середа, 16 серпня 2023, 10:32
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

Департаменту освіти доручили продовжити роботу з підготовки 51 навчального закладу до роботи в офлайн режимі з 1 вересня 2023 року.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцькради.

Зокрема під час засідання вирішили продовжити роботу щодо:

  • здійснення освітнього процесу в закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, керуючись відповідними нормативними документами;
  • подальшого матеріально-технічного забезпечення умов функціонування Нової української школи;
  • забезпечення психологічного супроводу освітнього процесу та впровадження програм психоемоційної підтримки для учасників освітнього процесу;
  • забезпечення належного стану безпеки вихованців та здобувачів освіти при здійсненні освітнього процесу, організації харчування, перебування здобувачів освіти в групах подовженого дня в умовах воєнного стану;
  • координувати процес впровадження в практику роботи закладів загальної середньої освіти електронних журналів.

Крім того, відповідно до наказів керівників закладів освіти створені постійні технічні комісії з обстеження приміщень та комунікацій, аби прослідкувати, що вони готові до експлуатації.

«Головною передумовою початку навчального року є створення безпечного освітнього середовища в умовах воєнного стану. В закладах освіти для колективного захисту наявні захисні споруди (сховища, укриття), споруди подвійного призначення (в мирний час використовувалися для господарських потреб, але мають і функцію укриття), найпростіші укриття (підвальні, цокольні приміщення). Приміщення укриттів знаходяться в належному технічному, санітарному та протипожежному стані», – йдеться в інформації від департаменту освіти.

До слова, зараз у департаменті працюють над проєктно-кошторисною документацією для капітальних ремонтів у ЗЗСО № 31, 34, 39. Серед іншого також розробляють паспорти маршрутів для регулярного підвезення учнів ліцею №38 та №31.

Нагадаємо: на безплатне харчування у їдальнях шкіл Луцької громади претендують чотири тисячі учнів. Йдеться про 12 категорій дітей, харчування яких фінансується з міського бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024